KOMŞUSUNU KURTARMAK İÇİN ALEVLERİN İÇERİSİNE ATLADI

Edirne'de bir apartmanda çıkan yangında evde mahsur kalan üst komşusunu kapıyı kırarak kurtaran Mahsun Aydın kahramanlık örneği gösterdi. Komşusunu kurtarmak için alevlerin içerisine atlayan Aydın, 72 yaşındaki yaşlı kadının hayatını kurtardı.

TAKİP ET

4 katlı bir apartmanda çıkan yangın korkuttu. Edirne'de bir apartmanda çıkan yangında 2'inci katta mahsur kalan yaşlı kadın komşusunun kapıyı kırmasıyla kurtarıldı. 72 yaşındaki Şükriye Sıvat annesinin dumanları görüp haber vermesi üzerine üst kattaki komşusu Mahsum Aydın'ın yanına çıktı. Dumanların içinde kalan Mahsum Aydın'ı kurtarmak için kapıyı kıran Şükriye Sıvat dumanların içinden yaşlı kadını çıkartarak hayatını kurtardı.

Edirne'de 4 katlı bir apartmanın 2'inci katında yangın çıktı. Henüz nedeni belirlenemeyen bir sebepten dolayı çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürüldü. Yangının çıktığı apartmanda dumanları gören Mahsum Aydın komşusundan ses gelmeyince kapıyı kırarak yangında mahsur kalan kadını içeriden çıkardı.

Kaleiçi semti Mithappaşa Mahallesi İnönü Caddesi'ndeki 4 katlı bir apartmanda nedeni bilenmeyen sebepten dolayı yangın çıktı. Apartmandan yükselen dumanları gören komşular itfaiye ekiplerine haber verdi. 2'inci katta mahsur kapan 72 yaşındaki Şükriye Sıvat'ı itfaiye ekipleri gelene kadar üst komşusu Mahsun Aydın kurtardı. Kapıyı kıran Aydın yaşlı kadını dumanların içerisinden çıkartarak merdivenlere oturttu.

Yangının ihbar edilmesi üzerine olay yerine itfaiye , 112 acil sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Dumanlardan etkilenen Şükriye Sıvat, 112 acil sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Trakya Üniversitesi TIP Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Ekipler bölgede güvenlik önlemi alırken, apartman sakinleri de tedbir amaçlı evlerinden tahliye edildi. Komşuların haber vermesi üzerine olay yerine gelen Kevser Yörük annesinin durumunu görünce göz yaşlarına hakim olamadı. 72 yaşındaki Şükriye Sıvat'ın kızı Kevser Yörük, erkek kardeşi işteyken annesinin evde tek başına olduğu sırada yangın çıktığını ve komşuların haber verdiğini söyledi.

İlk olarak annesinin yangını fark ettiğini ve kendisine haber verdiğini söyleyen 72 yaşındaki Şükriye Sıvat'ın üst komşusu Mahsum Aydın, 'Dumanların içinde kalan komşumu kapıyı kırarak kurtardım. Yangının elektrikli sobadan çıktığı üzerinde duruluyor. Sobanın devrilmesi sonrası bu şekilde yangın çıktığını düşünüyoruz. İçeriye girdiğimde zor nefes aldım ve yüzüm de kapkara oldu.' Dedi.

İtfaiye ekipleri tarafından kısa sürede kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları da tamamlandı. Yangın nedeniyle ev kullanılmaz hale geldi.

Kumru Öngün