Komşuluğun 2020 takvimi

Türkiye'nin en çok turist çeken üçüncü kenti olan Edirne'de 2020 yılına sayılı günler kala Edirne tava ciğerinin ulusal ve uluslararası tanıtımında önemli bir rolü bulunan Bahri Bey İşletme Sahibi ve Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, misafirleri için Türkçe, Bulgarca ve Yunanca takvim bastırarak dağıtımına başladı. Dinar, Bulgarca takvimlerin yoğun ilgi gördüğünü ve 2 bin adet takvimin tükenmek üzere olduğunu açıklarken Yunanca takvim dağıtımına da en kısa sürede başlayacağını söyledi. Dinar, 2020 yılından dileğini de açıkladı.

TAKİP ET

Türkiye'nin en çok turist çeken üçüncü kenti olan Edirne'de 2020 yılına sayılı günler kala esnaflar da yerli ve yabancı turistler için özel hediyeler hazırlamaya başladı. Edirne Tava Ciğeri'nin ulusal ve uluslararası tanıtımında önemli bir rolü bulunan Bahri Bey İşletme Sahibi ve Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, misafirleri için Türkçe, Bulgarca ve Yunanca takvim bastırarak dağıtımına başladı. Dinar, işletmesine gelen yerli ve yabancı turistlere üzerinde fotoğrafının yanı sıra Beyazıt Sansı'nın Tava Ciğer Türküsü ile yeni yıl kutlama mesajının bulunduğu takvimleri hediye ederken; misafirlerinin de yeni yıllarını kutluyor. Dinar, 2 bin adet bastırdığı Bulgarca takvimlerin yoğun ilgi görmesi nedeniyle tükenmek üzere olduğunu açıklarken; yakın bir zaman içinde Yunanca takvimleri de misafirlerine hediye etmeye başlayacağını açıkladı.

Bulgarca ve Yunanca takvimleri ilk defa bastırdığını söyleyen Dinar; 'Bulgarca takvimlerimizin yanı sıra Yunanca takvimlerimiz de yakında gelecek. Bulgarca takvimlerimiz daha erken geldiği için dağıtımına başladık. Edirne olarak biz bir sınır kentiyiz ve Türkiye'de en çok turist alan illerin arasında 3'üncü kentiz. Gelen turistlerimiz birçoğu da başta Bulgaristan ve Yunanistan olmak üzere Balkan ülkelerindendir. Edirne'ye geliyorlar, bizden alışveriş yapıyorlar ve ekonomik bir destek veriyorlar. Biz de kendilerine bir Edirne hatırası hediye etmek istedik' ifadelerine yer verdi.

'Bir baskı daha yapabiliriz'

Dinar'ın Edirne Tava Ciğerli fotoğrafının bulunduğu Bulgarca takvimin üzerinde Beyazıt Sansı'nın Tava Ciğer Türküsü ve yeni yıl temennisinin yer aldığını söyleyen Dinar; 'Takvimde hem tava ciğerin, hem Edirne'nin tanıtımı olsun, hem de onlar için güzel bir hatıra olsun istedik. Evlerinin ya da iş yerlerinin güzel bir köşesine asılı olsun istedik. Takvime çok güzel bir rağbet var. 2 bine yakın Bulgarca takvim bastırdık ve şu anda elimizde 200 tane kaldı. Belki bir baskı daha yaptıracağız' dedi.

Dinar'ın 2020 yılından dileği

Edirne esnafı için 2019 yılının güzel geçtiğini belirten Dinar; 'Edirne'nin gümrük kapıları ile Bulgaristan ve Yunanistan'ın sınır kentlerine yakın olması, sınır kentlerdeki insanların Edirne'den alışveriş yapmaları Edirne için bir avantajdır. Ayrıca Selimiye gibi bir şaheserin burada olması da yerli turistlerin yüzünü Edirne'ye döndürdü. Şu anda Türkiye'de en çok turist çeken 3'üncü kentiz. Yerli ve yabancı turistler en çok Edirne'de rağbet gösterdiler. Bu vesileyle biz esnaflar para kazanıyoruz. 2019 yılı, zorlanmadığımız bir yıl oldu. İnşallah 2020 yılı çok daha güzel olur. Şimdi 2020'yi bekliyoruz, inşallah bereketli olur' sözlerine yer verdi. Dinar, 2020 yılından dileğini de açıklarken; '2020 yılından benim beklentim; Edirne'nin en çok turist çeken 3'üncü değil, 2'nci kent olmasıdır' dedi.