Kızılay'dan 100'üncü yıla özel etkinlik

Türk Kızılay Edirne Şubesi, Cumhuriyetin 100'üncü yılına özel kampanya gerçekleştirdi. Kampanya çerçevesinde Cumhuriyetin 100'üncü yılına özel '100 Kan' bağışı ve çocuklar için etkinlik düzenlendi.

TAKİP ET

Türk Kızılay Edirne Şubesi tarafından Saraçlar Caddesi'nde Cumhuriyetin 100'üncü yılına özel etkinlik gerçekleştirildi. Kızılay Edirne Şubesi, Saraçlar Caddesi'ne kurduğu çadırda Cumhuriyetin 100'üncü yılına özel "100 Kan" bağışı ve çocuklar için etkinlik gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen kan bağış kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterildi. Aynı etkinlik içerisinde çocuklar içinde yüz boyama ve çeşitli oyunlar grupları kuruldu.

Kızılay gönüllüleri sahaya indi

Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel gerçekleştirilen kampanyada Kızılay gönüllüleri de görev aldı. Etkinliğe katılan çocuklar Kızılay gönüllüleri ile doyasıya oyunlar oynadı. Düzenlenen kan bağış kampanyasına katılan İlkay Aladağ, ilk olarak Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine katıldığını ardından da kan bağışında bulunduğunu belirtti.

Aladağ, “Düzenli kan bağışçısıyım. Bugün de mesajla kan bağış çağrısında bulundular. Ben de kan vermeye geldim. Cumhuriyet'in 100. yılını büyük heyecan ve coşkuyla kutluyoruz.” Dedi.

“Edirneliler çok duyarlı”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlileri kapsamında kan bağış kampanyaları düzenlediklerini anlatan Edirne Kan Bağış Merkezi Müdürü Nejdet Topçuoğlu, “Kan bağışçılarımızdan her zaman destek bekliyoruz. Ama bu günün ayrı bir anlamı olduğu için bu şekilde bir etkinlik düzenlemek istedik. Bu vesileyle vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz. Vatandaşlarımız da bu konuda çok duyarlı. Kızılay gönüllülerimiz de çocuklarla birlikte eğlendirici etkinlik düzenlediler. Tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.” Dedi.