Kızılay 16,5 ton karpuzu dağıtıyor

Edirne'deki iş insanlarının destekleriyle alınan 16,5 ton karpuz vatandaşlara dağıtılıyor. Üreticilere destek olmak amacıyla alınan karpuzları, Türk Kızılay'ı Edirne Şubesi görevlileri ev ev dolaşarak vatandaşlara ulaştırdı.

TAKİP ET

Türk Kızılay'ı Edirne Şubesi görevlileri toplam ağırlığı 16 bin 500 kilo olan karpuzları kapı kapı dolaşarak dağıttı. Projenin anlamlı olduğunu belirten vatandaşlar da görevlilere bu duyarlı davranıştan dolayı teşekkür etti.

Hem karpuz üreticilerine hem de vatandaşlara destek

Kovid-19 salgınıyla mücadele sürecinde hem genel merkez hem de iş insanları tarafından gelen destekler sayesinde çalışmaların arttığını söyleyen Türk Kızılay Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay, karpuz üreticisine destek olmak amacıyla, Edirne'deki iş insanları aracılığı ile Adana'dan 1 tır 16 bin 500 kilo karpuz aldıklarını ifade etti. Karpuzların ücretinin Edirne'deki iş insanları tarafından ödendiğini belirten Çakay, Kızılay Edirne Şubesi olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtımını yaptıklarını söyledi.

Karpuz üreticilerine destek projesi hayata geçti

Bu konudaki desteklerinden dolayı bizi desteğini esirgemeyen kentteki iş insanı ve hayırsever kişilere teşekkürlerini sunan Çakay; 'Bu şekilde yardım etkinliklerimiz devam edecek. Ramazan ayında sıcak yemek kapasitemizi her gün 500-600' çıkarıyoruz. Bu sene genel merkezin ve kentteki iş insanlarının desteği ile günlük 2 bin 500 kişiye çıkardık. Şuanda da günlük bin kişilik yemek çıkarıyoruz. Bu karpuzlarda da günlük yemek verdiğimiz ailelere dağıtıyoruz. İş insanları ile görüştüğümüzde bu destek çok hoşlarına gitti. Bu şekilde farklı projeler getirmemizi ve bu konudaki desteklerinin devam edeceklerini söylediler. Biz de bundan sonraki üretimde fazlalık olan ürünleri Edirne'deki iş insanları aracılığı ile ihtiyaç sahibi ailelere dağıtmaya devam edeceğiz. İlerleyen zamanlarda birinci derecede üretim fazlalığı olan ürünleri destek amacıyla dağıtmaya devam edeceğiz. Bu proje karpuz üreticilerine destek olmak amacıyla yapılan bir projedir' şeklinde açıklamada bulundu.

'Günlük bin kişiye sıcak yemek dağıtıyoruz'

Her gün bin kişiye yemek dağıtımı yaptıklarını dile getiren Çakay; 'Salgından önce bu vatandaşların yarısı Kızılay şubemize gelip yemeklerini alıyorlardı. Ama salgın tedbirleri kapsamında kuyruk oluşmaması ve hijyen açısından biz evlerine kadar her gün üç çeşit sıcak yemeği ulaştırıyoruz. Kışın elma, portakal, mandalina gibi takviyeler yapıyorduk. Şimdi mevsim gereği yaz meyveleri olan Karpuz, kavunu vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz' dedi.

Umut Poyraz