Kış aylarının habercisi kestane tezgahta

Havaların serinlemesiyle beraber kestane de tezgâhlarında yerini aldı. 30 yıldır kestane satan seyyar satıcı esnafı Mert Gezen, kovid salgınından dolayı kestanenin zamlı olduğunu geçen yıl 7 liraya satılan kestanenin bu yıl 15 liradan satıldığını söyledi.

TAKİP ET

'Vatandaşlar bildikleri ve güvendikleri yerden alsın'
30 yıldır kestane satan seyyar satıcı esnafı Mert Gezen, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte kestaneye olan ilginin de arttığını belirtti.
Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte kestanenin de tezgâhtaki yerini aldığını belirten Gezen, 'Bu sene satışlar başladı ama fiyatlar yüksek. Salgından mı neden olduğunu bilmiyoruz ama zam gelmesi nedeniyle biz de istemediğimiz fiyatlardan satmak zorunda kalıyoruz. Kilosu 110 liradan satılıyor. Mercedes ve Murat 131'i kıyaslayalım. Mesela vatandaşlar biz kestaneyi alıp evde yaptığımızda bu şekilde açmıyor. Aradaki farkı anlamak lazım. 20-30 liradan kestane alıyor ama ne yediğini bilmiyor. Her şeyin bir bedeli vardır. Merdiven altı satışlar çok oluyor. Vatandaşlara tavsiyem bildikleri ve güvendikleri yerden alsınlar' dedi.
28 yıldır kestane satıyor
Yaklaşık 30 yıldır Saraçlar Caddesinde kestane satışı yapan Mert usta herkesin kaliteli ürün alıp sattığını bildiğini ifade etti.
Gezen, 'Bana gelip kiloyla istedikleri zaman yardımcı olmaya çalışıyorum. Şuan kestanenin bize gelişi 48 lira. Ben de onun üstüne küçük bir kar koyup verebilirim. 28 yıldan beri Saraçlar Caddesi'nde satış yapıyorum herkes kaliteli ürün aldığımı biliyor' ifadelerine yer verdi.
Kente alışveriş için gelen Bulgar vatandaşlarında kestaneye ilgisinin yoğun olduğunu belirten Gezen, 'Yerli müşterilerin yanı sıra Bulgaristan'dan kente alışverişe gelen vatandaşlar da ilgi gösteriyor. En çok 150 gramlık kestane satışı yapıyoruz. Olgun kestanenin 10 Kasım'dan itibaren piyasaya çıkacak' dedi.
Geçtiğimiz yıl 7 liradan tezgâhlarda yerini alan 100 gram pişmiş kestane, bu yıl 15 liradan tezgâhları satışa sunuluyor. Pişmiş kestanenin 150 gramı 20, 250 gramı 30, 400 gramı 50, 500 gramı ise 65 liradan alıcı buluyor.
Kumru Öngün