Yeni eğitim-öğretim yılı...

Kırtasiyeler 2024-2025 eğitim öğretim yılına hazır. 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak yeni eğitim öğretim dönemi hazırlıklarını sonlandıran kırtasiyeciler, yeni dönem öğrencilerini beklemeye başladı.

TAKİP ET

Okul sezonunun yaklaşmasıyla kırtasiyelerde hareketlilik başladı. Öğrencilerin yeni sezon için ihtiyaç duyduğu kalemleri, kitapları ve defterleri müşteri hizmetine sunan kırtasiyeciler ise okulların açılacağı gün yaklaştıkça yoğunluğun da artacağını belirtti.

İhtiyaç listesinde bulunan okul malzemelerinin eğitim süresi boyunca kullanılacağını ve bu yüzden internet üzerindeki güvenilir olmayan satıcılardan bu ürünlerin alınmasının müşterileri zarara uğratacağına değinen Pınar Ersaçmış konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Daha sonradan hüsrana uğramamak için alınan ürünün ambalajındaki uyarıların dikkate alınması gerektiğini belirten Ersaçmış "Öncelikle satın alınan her ürünün ambalajı dikkatle incelenmelidir. Ürün ambalajları ve üzerinde yer alan uyarılar dikkatle okunmalı ve kullanım talimatları doğrultusunda hareket edilmelidir” dedi.

Müşterilerin hem uzun süre kullanılabilecek kaliteli ürünlere ulaşması hem de maddi zarara uğramaması için Ticaret Bakanlığı tarafınca arttırılan denetimlerden memnun olduğunu dile getiren Ersaçmış, müşteri mağduriyetlerinin azalmasından mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Okulların açılacağı günün yaklaşmasıyla birlikte heyecana kapılan öğrencilerin ve velilerin şimdiden alışveriş listelerini eksiksiz bir şekilde tamamlamaya çalıştıklarını ifade eden Ersaçmış, 9 Eylül tarihine kadar yoğunluğun gitgide artmasını beklediklerine değindi.

“TSE, CE belgelerinin olması gerekiyor”

Okul alışverişi listelerinde bulunan kırtasiye ürünlerinin çocukların sağlığını olumsuz etkilememesi için güvenilir satıcılardan alışveriş yapılması gerektiğine değinen Ersaçmış, "İthalatçı ve imalatçı firmanın açık adresi ve TSE, CE belgelerinin olması gerekiyor. Bunlara dikkat etmezsek çocukların sağlığıyla oynamış oluruz. Ayrıca kırtasiye malzemesi kırtasiyeden alınır, dışarıdan alınan malzemeler çoğu zaman kalitesiz çıktığı için vatandaşlarımız iki defa kırtasiye malzemesi almak zorunda kalıyor" dedi.

KUMRU ÖNGÜN