Kentte kısa süreli yağış etkili oldu

Meteoroloji tarafından yapılan yağış uyarısı ardından kentte yağmurlu hava etkili oldu. Yaşanılan bunaltıcı sıcaklardan sonra gelen yağış her ne kadar vatandaşı sevindirse de gelen yağışa hazırlıksız yakalananlar ıslanmamak için dükkanlara ve tente altlarına sığındı.

Youtube Kanalı
Abone Ol
TAKİP ET

Ülkenin önde gelen tarım merkezlerinden olan Edirne'de kuraklık nedeniye ayçiçeği, çeltik ve buğdayda verim kaybı yaşanmıştı. Kentte uzun süredir hüküm süren kuraklık sebebiyle endişeli çiftçiler ise gelen bu yağışa en çok sevinenlerden oldu.

Gün içerisinde etkisini göstermeye devam edecek yağışın ardından hava sıcaklığının yarından itibaren 39 derecelerde seyir etmesi bekleniyor.

Tarladaki ekili ürünlerin kuruduğunu ve bu yağışı en çok çiftçilerin beklediğini belirten vatandaşlardan Habil Taşkın, bölgenin bu yıl neredeyse hiç yağış almadığını belirtti. Yağışların devamının gelmesiyle çiftçinin yüzünün gülmesini dileyen Taşkın, ayrıca bu düşen yağmurun az da olsa serinlik verdiğine de değindi.

Kısa süreli yağışın ardından gökyüzü tekrar güneşe büründü. Meteorolojinin yayınladığı verilere göre yapılan hava tahmin raporuna göre Edirne'de 5 gün boyunca yağış beklenmiyor.

KUMRU ÖNGÜN