Yoğunluk oluşuyor

Edirne'de Cuma günleri kurulan ve kente gelen turistlerin gözde alışveriş alanlarından olan kent pazarı eski yoğun günlerine döndü.

TAKİP ET

Kentin en işlek noktalarından olan ve turistlerin akın ettiği Cuma Pazarı'nda yoğunluk oluştu.

Kentte gelen yabancı turistler ve yerel halkın alışveriş için tercih ettiği Cuma Pazarı, mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcak hava ve yaz tatiline giden vatandaşlar sebebiyle bir süredir sakinliğini koruyordu.

Eski yoğun günlerine dönen pazardaki yazlık ürünlerin fiyatlarında düşüş olması da vatandaşı ve gelen turistleri mutlu etti.

Pazarın Esnaf Kooperatif Başkanı Barış Atkoşan, Uzun bir aydan sonra yoğunluğun yaşandığını ve bu durumdan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Yurt dışından turistlerin geldiğini ve yoğunluk yaşandığını dile getiren Atkoşan , “1-2 aydan beri yurtdışında çalışan vatandaşlarımızın dönmesiyle birlikte sınır kapılarında yoğunluk oluşuyor. Bulgar vatandaşlar yoğunluktan dolayı 5-6 saat sıra beklemek durumunda kalıyorlar ve bunu istemiyorlar haliyle. Bulgaristan'da da tatil sezonu olmasından dolayı geçtiğimiz hafta itibariyle Bulgar turistlerin Edirne'ye gelip pazarımızı ziyaret ettiğini söyleyebiliriz. Bu hafta da aynı yoğunlukta olmasa da gene turist var. Hava çok sıcak. Avrupa'daki ülkelerde çalışan vatandaşlarımızın oluşturduğu bir yoğunluk da var. 20 yıldan beri pazarımız burada. Uygun fiyatlı alışveriş yapabilmek adına bizi ziyaret ediyorlar. Bugün onların oluşturduğu bir yoğunluk var. Yazlık ürünlerde indirim var. 1 ay sonra kışlıklar pazarda yerini alacak” dedi. Sercan Güder

SERCAN GÜDER