KAYBOLAN MESLEĞİ YAŞATMAYA ÇALIŞIYOR

Edirne'de eski mutfak araç gereçlerini tekrar hayata döndüren 62 yaşındaki Muammer Yılmaz mesleğini yaşatmaya çalışıyor. Edirne'nin Tahtakale Caddesi'nde mutfak eşyalarının bakım ve tamirini yapan Yılmaz sağlığı el verdiğince mesleğine devam edeceğini belirtiyor.

TAKİP ET

Edirne'nin Tahtakale Caddesi'nde iş yerinde evlerdeki birçok araç gerecin bakımlarını yaparak geri kazandıran 62 yaşındaki Muammer Yılmaz, antika eşyaları tamir ederek tekrar kullanıma hazır hale getirmenin kendisini çok mutlu ettiğini ifade etti.

'Elimizden gelenin en iyisini yaparak mesleği yaşatmaya çalışıyoruz'

1972 yılından beri bu mesleği yaptığını söyleyen 62 yaşındaki Muammer Yılmaz, '1972 yılından beri parlatma işi yapıyorum. Bir fabrikanın arkasında ufak dükkânlarda başladık. Daha sonra 2001 yılından beri de Edirne'de Tahtakale semtinde mutfak eşyalarını parlatma bakım ve tamirini yapıyorum. Bunun yanında bazı müşterilerimizin anneannelerinden babaannelerinden kalma değerli eşyalarının tamirini yapıyoruz. Onlar da biz de mutlu oluyoruz. Yapabileceğimizi yapıyoruz. Daha sonra yıllarca Tarihi Kırkpınar'ın yağ ibrikleri ve kazanlarının bakım ve parlatmasını yapıyoruz. Maddi olarak zorlanıyoruz ama buna şükür elimizden gelenin en iyisini yaparak mesleği yaşatmaya çalışıyoruz' dedi.

'Elimden geldiğince mesleğime devam ettireceğim'

Elinden geldiğince mesleğine devam edeceğini belirten Muammer Yılmaz, 'Müşteriyi memnun edebilmek kadar güzel bir şey yok bizim için. Onlar mutlu memnun olunca biz de mutlu oluyoruz. Genel olarak hediyelik eşyalar daha çok geliyor. Mutfak eşyaları da geliyor ama çoğunluk olarak hatıraları yaşatmak isteyen vatandaşlar gelip evdeki değerli eşyalarını tamir ettiriyorlar. Antika eşyalar olsun dededen kalma bakırdan eşyalar olsun bunları tamir ediyoruz. Şemsiyelik olur havan olur bazen sarraf tezgâhları getiriyorlar onları da elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Yeni almaktan ziyade büyüklerinden kalma tarihi eşyaları getiriyorlar onların parlatmasını yapıp canlandırıyoruz. Bu durum da bizi mutlu ediyor. 48 yıldır bu işi yapıyorum. Elimden geldiğince devam ettireceğim. Bu işi yapan yaklaşık 2-3 arkadaş daha var. Mesleği yaşatmaya çalışıyoruz' şeklinde konuştu.