Kapıkule'de tüm zamanların giriş rekoru kırıldı

Yıllık izinlerini memleketlerinde geçirmek isteyen gurbetçiler, yurda gelişlerde Kapıkule Sınır Kapısı'nı tercih ediyor.

TAKİP ET

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan gurbetçilerin yurda gelişleri devam ediyor. Kapıkule Gümrük Kapısı'ndan giriş yapan gurbetçilerle bir araya gelen Edirne Valisi Yunus Sezer, yurda giriş yapan gurbetçi sayısında bu yıl artış olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz hafta sonu Kapıkule Sınır Kapısı'nda yolcu ve araç girişinde rekor kırıldı. 40 bin 593 yolcu ve 9 bin 628 binek araç giriş yaptı. Tüm zamanların giriş rekoru kırılmış oldu. Gurbetçilerin yurda gelişte rahat etmeleri için ek tedbirler alındı, peron ve personel sayısı arttırıldı.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda görevli personeli ziyaret eden Vali Yunus Sezer, daha sonra gurbetçilerle sohbet ederek hayırlı yolculuklar diledi.

"EYLÜL AYINA KADAR DEVAM EDER"

Kapıkule'nin Türkiye'nin en büyük gümrük kapısı olduğuna değinen Vali Sezer, rekor girişleri açıkladı. Geliş ve gidişlerin Eylül ayına kadar devam edeceğini söyleyen Vali Sezer, Kapıkule başta olmak üzere diğer sınır kapılarındaki araç ve yolcu giriş yoğunluğunda artış yaşandığına dikkat çekti.

Saatlik 550'ye yakın aracın giriş yaptığını Belirten Vali Sezer, "Kapıkule'den şu ana en fazla yolcu ve araç girişi söz konusu. 22 Haziran'dan bu tarafa da 192 bin 341 araç girişi var ve 769 bin 821 yolcu da yine Türkiye'ye giriş yapmış durumda. Biz tabii vatan hasreti çeken tüm gurbetçilerimizin bir an önce Türkiye'ye gelmeleri ve Türkiye'de de bulundukları illere de memleketlerine gitmeleri, hoşça vakit geçirmeleri ve dönüşte de yine aynı rahatlıkla dönmeleri için burada birtakım tedbirler almış durumdayız” ifadelerine yer verdi.

"12 OLAN PERON SAYISI 24'E ÇIKARILDI"

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Emniyet ve Jandarma ekiplerinin üst düzey olarak çalıştığını belirten Vali Sezer, güvenlik tedbirlerinin arttırıldığını ve personel takviyesi yapıldığını aktardı.

Emniyetten 110'a yakın ilave personel görevlendirildiğini duyuran Vali Sezer, gümrükten ise 105 personel takviyesi yapıldığını belirtti. Toplam bin 205 gümrük personelinin Kapıkule'de görev yaptığını söyleyen Sezer, geçen yıl 12 olan peron sayısının bu yıl 24'e çıkarıldığını aktardı.

Günlük olarak 500-550 araç gelmesine rağmen herhangi bir yığılma söz konusu olmadığına dikkat çeken Vali Sezer, işlemlerin kısa sürede halledildiğini ve bekleme olmadığını söyledi.

Bulgaristan tarafıyla ikili ilişkiler çerçevesinde görüştüklerini ve onların da geçişleri hızlandırdığını aktaran Vali Sezer, hem Bulgaristan hem de Türkiye tarafında bir sıkıntı gözükmediğine değindi. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar