Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nin Edirne ekibi, kentte basketbol ruhunu canlandırdı

TAKİP ET

Serhat kentini profesyonel ligde temsil eden, DSİ Kadın Basketbol Takımı çıktığı ilk iki maçta yenilgi alsa da Edirneli basketbolseverlerde heyecan yaratmayı başardı.

Kadın basketbolcular başantrenör Alptuğ Akkaş yönetimde Mimar Sinan Spor Salonu'nda çalışmalarını sürdürüyor.

Takım, yerli ve yabancı transferleri, altyapıdan yetişen oyuncuları ve deneyimli teknik kadrosuyla basketbolseverler tarafından takdir topluyor.

Edirne DSİ Kadın Basketbol Takımı ile kentte tekrar basketbol havası esmesi, Erkekler Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden Olin Edirne takımını anımsattı.

Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Anadolu Efes gibi ligin büyük takımlarıyla yarışan ve her maçında basketbolseverleri tribüne çeken Olin Edirne, 2014'te maddi imkansızlıklar nedeniyle satılmış ve daha sonra Eskişehir Basket ismiyle yoluna devam etmişti.

- "Bizi mücadelemizde hiç yalnız bırakmadılar"

Edirne DSİ Spor Kulübü Başkanı Mehmet Fırat Tulmaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni maçlar için hazırlıkları yoğun antrenman temposuyla sürdürdüklerini söyledi.

Takımın her antrenmanına katıldığını ve sporcuların yanında olduğunu belirten Tulmaç, "Süper Ligi ve Avrupa kupalarını da göreceğiz. Edirnelilere, basketbolseverlere teşekkür ediyorum bizi mücadelemizde hiç yalnız bırakmadılar." dedi.

Kadın Basketbol Takımları arasında en yoğun taraftar grubuna sahip takım olduklarını anlatan Tulmaç, 1. Lig'e çıkmalarına destek olan Edirne Valisi Yunus Sezer ve DSİ 11. Bölge Müdürü Faruk Yücegök'e teşekkür etti.

Tulmaç, kentteki basketbol sevgisini, maçlarda başarılı sonuçlar alarak ortaya koyacaklarını kaydetti.

ANADOLU AJANSI