Kadın muhtarlar çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla çöp topladı

Edirne'deki kadın muhtarlar çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla Muhtarlar Günü'nde Tunca Nehri kenarında çöp topladı.

TAKİP ET

Kentte bulunan 7 kadın muhtar çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla çöp toplama etkinliği düzenledi.

Tunca Nehri kenarında bir araya gelen kadın muhtarlar, topuklu ayakkabı ve takım elbiseyle çöp topladı.

Muhtarlar Günü'nde gerçekleştirdikleri etkinlikte poşetler dolusu çöp toplayan muhtarlar, vatandaşları çevre temizliği konusunda duyarlı olmaya davet etti.

Atatürk Mahallesi Muhtarı Gülden Akman Yılmaz, farkındalık yaratmak için böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.

Topluma örnek olmak istediklerini ifade eden Yılmaz, "Edirne'mizde, ülkemizde ve dünyada farkındalık olmasını istedik. Biz kadın muhtarlar olarak hep birlikte anlaştık takım elbiselerimizle, topuklu ayakkabılarımızla bu özel günümüzde çevremizi güzel tutmak için örnek olalım dedik. inşallah herkese örnek olacaktır. Temizlik öncelikle evimizde başlar. Lütfen çocuklarımıza bu bilinçli kazandıralım. Biz bunu başarırsak Edirne'miz, ülkemiz dünyamız güzelleşecektir." dedi.

Yılmaz, tüm muhtarların gününü kutladı.

Medrese Alibey Mahallesi Muhtarı Nesrin Günay ise çevre kirliliğini dile getirmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini aktardı.

Edirne'deki kadın muhtarlarla bir araya gelerek konuştuklarını anlatan Günay, "Temizlik imandan gelir. Ama maalesef bazı insanlarımız özellikle arabalarla geçerken çöpleri dışarı atıyorlar. Bunları çocuklarımıza öğretirsek ve bizde yaparsak çevremiz, Edirne'miz, Türkiye'miz ve dünyamız temiz olur." şeklinde konuştu.

KUMRU ÖNGÜN