Kadın Emek Evi ve kurslar yeniden açıldı

1 Haziran itibariyle kademeli normalleşme sürecinde ikinci adımların atılmasıyla birlikte Edirne Belediye Kadın Emek Evi olarak satış yapmaya başladıklarını ve aynı zamanda da halk eğitim merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen kursları da yeniden aktif hale getirdiklerini söyleyen Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem Takındı, kadınların ev ekonomilerine katkı sağlamaları ve motive edici etkinliklere katılmaları için ellerinden gelen desteği sağladıklarını ifade etti.

TAKİP ET



1 Haziran itibariyle kademeli normalleşmede ikinci adımların atılmasıyla birlikte Edirne Belediyesi Kadın Emek Evi tedbirlerle açıldı ve yeniden faaliyete başladı. Bunun yanı sıra belediye ve halk eğitim merkezinin hayat boyu öğrenme protokolü çerçevesinde açılan kurslar da normalleşme süreci ile birlikte aktif hale getirildi.

'İlk adımı kürek festivalinde attık'

Yeni döneme daha hızlı ve daha aktif şekilde başladıklarını dile getiren Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem Takındı, ilk adımı geçtiğimiz hafta ilki gerçekleştirilen kürek festivalinde açılan stantlarda attıklarını belirtti.

Kürek Festivali'nde el emeği göz nuru ve Edirne'ye özgü ürünlerin yer aldığı standa yoğun ilgi olduğunu ve birçok satış yaptıklarını aktaran Takındı, hem yerli halkın hem de gelen sporcuların hediyelik alışveriş yaptığını söyledi.

Takındı, kadınlara destek çağrısı yaptı

Bu hafta sonu Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün Karaağaç'taki lavanta bahçesinde gerçekleştirilecek Lavanta Tarla Günleri'nde stant açacaklarını ifade eden Takındı, tüm vatandaşları el emeği göz nuru ürünlerden satın alarak ev ekonomilerine katkı sağlayan kadınlara destek olmaya çağırdı.

Salgın döneminde zor günlerden geçen kadınların bu tarz etkinliklerde satış yaparak evlerine katkı sağlamaya devam edeceklerini belirten Takındı, 20 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilecek 6. Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu'nda stant açacaklarını hatırlattı.

Amaçlarının evinde üretim yapan kadınlara destekte bulunmak olduğunu vurgulayan Takındı, Organizasyonlarda ücretsiz olarak açılan stantlarda satış yapmanın büyük destek sağladığını ve kente özgü ürünlerin satışı ile de turizme katkı olacağını söyledi.

'Satışları arttırabilmek adına çeşitli görüşmeler yapacağız'

Gönüllülük ve satışları arttırabilmek için çeşitli kurumlarla görüşmeler yapmaya başlayacaklarını aktaran Takındı, bundan sonraki çalışmalar ve satışlarda daha aktif olacaklarını ifade etti.

'Kurslarımızı yeniden aktif hale getirdik'

Halk Eğitim Müdürlüğü ile yaptıkları Hayat Boyu Öğrenme protokolü çerçevesinde açılan tüm kursları kontrollü normalleşme ile birlikte tekrar aktif hale getirdiklerini söyleyen Takındı, bu kapsamda Zübeyde Hanım, Özgecan Kadın Merkezi'nde ve diğerler merkezlerde kursların devam ettiğinin altını çizdi.

Barış Karapaça