Kaçak kraliçe ve arıları 1.5 asırlık ağaçta bulundu

Edirne'de kaçan kraliçe arı 160 yıllık çınar ağacına yuva yaptı. Yaklaşık 4 aydır 10 bin arının yuva yaptığı 1 buçuk asırlık çınar ağacından kaçak arılar çıkarıldı. 30 yıldır arıcılık yapan Süleyman Seval, esnafların uyarıları ile çınar ağacına yaklaşık 4 ay önce yuva yapan 10 bin bal arısını çıkardı.

TAKİP ET


Edirne'de kaçak kraliçe arı 160 yıllık çınar ağacına yuva yaptı. Çevre esnaflarının arılardan rahatsızlığı üzerine 30 yıldır arıcılık yapan Süleyman Seval, 1 buçuk asırlık çınar ağacına yaklaşık 10 bin arının olduğunu tespit etti. Ekipmanlarını alarak 160 yıllık ağacın kovuğundan bal çıkaran arıcı Seval, ekipmanları yardımı ile ağaç kovuğuna duman basarak arıları çıkardığını belirtti.
30 yıldır bal üreticiliği yapan Süleyman Seval, esnafların uyarıları ile civardaki çınar ağacı içerisine yuva yapan bal arılarının olduğu fark etmesi ile ekipmanlarını alarak kaçak arıları çıkardı. Yaklaşık 4 ay önce çınar ağacı içerisine yuva yapan 10 bin arının doğal olarak ürettiği balı çıkardı. Arıcılık yapan Süleyman Seval, doğal bal ve petek bal aynı olduğunu, fakat çıkarılan peteğin siyahlaşmış durumda olduğunu söyledi.
Arıcı Süleyman Seval, '30 yıldan beri arıcılık yapıyorum. Kendi yetiştirdiğim balı seyyar olarak satıyorum. Civardaki esnaflar çınar ağacında arıların çok fazla olduğunu ve bal yapmış olabileceğini söyledi. Ben de önce körüğümü yakıp duman yaptım ve ağaca çıktım. İçeriye duman bastım ve petekleri çıkardım. Arıya duman yapınca kaçmaya başladı ben de böylece peteği çıkardım. Doğal bal ve petek bal aslında aynıdır. Ama bu çıkardığım petek siyahlaşmış. Ailesi ile beraber bir anne arıyı ağaçtan çıkaracağım. Yaklaşık 4 ay önce anne arı buraya kaçmış arkasından işçi arılar da gelmiş. Yaklaşık 10 bin arı vardır. Hepsini çıkaracağız.' Şeklinde konuştu.
Kumru Öngün