Jandarmadan  80 internet sitesine erişim engeli!

Edirne İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, vatandaşların yaşayabileceği olası mağduriyetlerin önüne geçilmesi amacıyla yapılan operasyon  sonucu 80 internet sitesine erişim engeli getirildi.

TAKİP ET

Edirne İl Jandarma Komutanlığı, özellikle maddi ve manevi kayıplarına neden olan ve akabinde değişik suç olaylarının çıkış noktasını teşkil edebilen dijital dolandırıcılık faaliyetlerinin engellenmesine yönelik bilgilendirme çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Edirne İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, vatandaşların yaşayabileceği olası mağduriyetlerin önüne geçilmesi amacıyla çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde yapılan operasyon sonucu yasadışı bahis, müstehcenlik, uyuşturucu/uyarıcı madde temini, kumar oynanması için yer ve imkân sağlama, fuhuşa aracılık etme, oltalama (Phishing), sağlık için tehlikeli madde temini içerikli 80 internet sitesine erişim engeli getirilerek kapatıldı.

Siber dolandırıcılık faaliyetlerinin engellenerek vatandaşların maddi ve manevi zararlarının önlenmesine yönelik çalışmalara yine halkın desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam edileceği belirtildi.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ