İşbirliği protokolü imzalandı

Edirne AFAD ile Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği İl Temsilciliği arasında imzalanan protokol sayesinde Mahalle Afet Gönüllüleri eğitimlerini ortak alanlarda alabilecek.

TAKİP ET

Edirne'de İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği İl Temsilciliği arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol çerçevesinde imzalar, Edirne İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle atıldı. AFAD İl Müdürü Elvan Kaya ve Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği Edirne Ekip Koordinatörü Tuğberk Emre Aktaş arasında imzalanan protokolle mahalle afet gönüllüleri projesi desteklendi.

Karşılıklı imzalanan protokol sonucunda mahalle afet gönüllüleri, toplantılarını, eğitimlerini ve depolama alanlarını AFAD'ın kullanmış olduğu sahalarda yapabilecek.

Böyle bir çalışma yapılmasından dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği Edirne Ekip Koordinatörü Tuğberk Emre Aktaş, protokolün hayırlı olmasını diledi.

Çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini dile getiren Aktaş, Edirne'de 2019 yılından beri faaliyetlerde bulunduklarını hatırlattı.

Edirne'de yürüttükleri arama kurtarma ve afet gönüllüğü çalışmalarının AFAD akreditasyonuyla birlikte daha da profesyonel hal aldığını belirten Aktaş, "AFAD İl Müdürlüğü ile imzalanan bu protokol kurumun sahip olduğu imkanların ekiplerimizle ortak kullanımını kapsıyor. Bu protokol kapsamında AFAD'ın sahip olduğu toplantı salonları depoları veya araç ve ekipmanları gibi birçok malzemenin mahalle afet gönüllüleri tarafından da kullanılması anlamına geliyor” ifadelerine yer verdi. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN