İpsala'da kurulan 'Mobil Gümrükleme Noktası' hizmete girdi

Edirne'den Yunanistan'a açılan İpsala Sınır Kapısı'nda hizmete giren 'Mobil Gümrükleme Noktası', bölge ihracatçılarını zaman ve yakıttan tasarruf ettiriyor.  Uygulama ile ihracatçı firmalar, yükleme yaptıkları noktadan başka bir gümrükleme noktasına gitmeye gerek duymadan doğrudan İpsala'ya geliyor.

TAKİP ET

Saatler süren yolculuk mobil gümrükleme noktasıyla sona erdi

Türkiye, kara hudut kapılarını yeniliyor. Yunanistan'a açılan İpsala Gümrük Kapısı'nda Mobil Gümrükleme Noktası hizmete başladı. Yeni kurulan sistem, bölge ihracatçılarını hem zaman, hem de yakıttan tasarruf ettiriyor. Hızlı, ekonomik, ve ülke ekonomisi için son derece faydalı uygulama ihracatçı firmaları sevindirdi.

İhracatçı firmalar önceleri gümrük işlemleri için Tekirdağ'a gitmek zorunda kalıyordu.Mobil gümrükleme ile Edirne'deki ihracatçı firmalar, yükleme yaptıkları noktadan başka bir gümrükleme noktasına gitmeye gerek duymuyor. Doğrudan İpsala'ya gelebiliyor bu sayede zamandan ve maddi açıdan tasarruf ediliyor. Mobil gümrük hizmeti ile sınır kapısındaki geçişler daha hızlı hale geldi.

"UYGULAMA BİZLERİ ÇOK SEVİNDİRDİ"

Uygulama en çok gıda ihracatı yapan firmaları sevindirdi. Sistem sayesinde, Avrupa Birliği ülkeleri ile olan dış ticaret hacminin daha da artması hedefleniyor.

Mobil gümrükleme sayesinde ihracat hızının artığını söyleyen Bölge işletmecilerinden Cavit Eser, bu uygulamanın çok fayda sağlayacağına değindi. Firma olarak Avrupa'ya su ürünleri ihracatı yaptıklarını aktaran Eser, ürünlerin hızlı gümrükleme sayesinde bozulmadan ihracat edildiğini belirtti.

"MADDİ OLARAK ÇOK FAYDALARI VAR"

Geçiş hızının artığını ve uygulamadan çok memnun olduklarını belirten Eser, “Daha öncesinde Enez ilçesinde bulunan fabrikamızda işlediğimiz su ürünlerini hazırladıktan sonra aracımızı Tekirdağ'a yolluyorduk. Sonra tekrar geri İpsala'ya geliyordu ve yurt dışına çıkış yapıyordu. Valimiz öncülüğünde mobil gümrükleme işlemi başlatıldı. Enez'den tırımızı yükleyip sağlık işlemlerini yaptıktan sonra aracımızı İpsala'ya getiriyoruz. Mobil gümrükleme yapıldıktan sonra araç hemen yurt dışına gidiyor. Maddi olarak çok faydaları var. Hem ülke ekonomisine, hem de firmalara büyük katkılar sağladığını düşünüyorum. Yetkililere çok teşekkür ediyorum" şeklinde açıklamada bulundu.

Ebru Yıldız Günenç