IPARD III'ün tanıtımı yapıldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD III Tanıtım ve Bilgilendirme toplantısı yapıldı.

TAKİP ET

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, IPARD Yönetim Otoritesi tarafından IPARD III Programının etkin bir şekilde tanıtılması amacıyla İlimizde tanıtım ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Atilla Bayazıt, İl Müdürlüğü tarafından uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımları destekleme programı iki kısımdan oluştuğunu söyledi.

Bunlardan bir tanesinin tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi olduğunu vurgulayan Bayazıt, “Diğeri ise kırsal ekonomik alt yapı yatırımların desteklenmesinden oluşuyor. İlimizde 2007 yılından itibaren tarıma dayalı ekonomik yatırımlar kapsamında 152 projeye toplam 80 milyon 600 bin TL. Kırsal ekonomik alt yapı yatırımları kapsamında ise 420 projeye 17 milyon TL. destek verildi.” Dedi.

IPARD Yönetim Otoritesi Daire Başkanı Hasan Hüseyin Han da IPARD III programı kapsamında kırsal alanda kamu altyapı yatırımları ve danışmanlık hizmetlerinin de hibe kapsamında olduğunu belirtti.

TKDK Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı ise IPARD III programı ile birçok değişiklik olduğunu ve bunlardan en önemlilerinden birisinin önceki IPARD Programı döneminde Türkiye Cumhuriyeti katkısının yüzde 25 iken bu oranın IPARD III' te yüzde 50 ye çıkartıldığını aktardı.

Programının bütçesinin 556 milyon avrodan 785 milyon avroya yükseltilerek daha fazla yatırımcının desteklerden faydalanacağını ifade eden Antalyalı, özellikle kadın girişimciler ve genç yatırımcılara pozitif ayrımcılıklar yapılarak avantajlar sağladıklarını vurguladı.

Vali Yardımcımız Turgut Subaşı da gerçekleştirilecek projeler ile ilin ekonomisine büyük katkı sağlanacağını, yeni istihdamlar oluşturulacağını ve kırsalda refah düzeyinin artacağının aktardı.

IPARD Yönetim Otoritesi personeli ziraat mühendisi Gökhan Çengel tarafından IPARD III Programı kapsamında desteklenen sektörlere yönelik katılımcıları bilgilendiren geniş kapsamlı sunumunu gerçekleştirdi.

Toplantıya, Vali Yardımcımız Turgut Subaşı, TKDK Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı, IPARD Yönetim Otoritesi Daire Başkanı Hasan Hüseyin Han, İl Müdürümüz Atilla Bayazıt, TKDK Çanakkale İl Koordinatörü Hasan İskender, Çiftçiler, Yatırımcılar, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Personeli, İl İrtibat ofisi uzmanları, kamu kurum ve kuruluşları ve medya kuruluşları temsilcileri katılım sağladı.

Toplantı, genel değerlendirmenin ardından hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ