İftar sofralarının vazgeçilmezi güllaç tezgahları süslüyor

Mübarek Ramazan ayının gelmesiyle Edirne'deki tatlıcılar tezgahlardaki ürün çeşitliliğinde artışa gitti. Tezgahtaki yerini alan Güllaç alıcısını bekliyor.

TAKİP ET

11 Ayın Sultanı Ramazan'ın gelmesiyle hazırlıklar tamamlandı. Bazı esnaflar ürün çeşitliliğinde artışa geçti. İftar sofralarını lezzetiyle süsleyen Güllaç tatlıcıların tezgahlarında yerini aldı. Tatlıcılar başta baklava olmak üzere Ramazan ayına özel lezzetlerle tezgahlardaki ürünlerin çeşidini artırdı.

Son yıllarda yaşanan Pandemi döneminin ardından vatandaşlar hazır gıda alışverişlerini kısıtlamaya başladı.

25 yıldır Çilingirler Caddesi'nde esnaflık yapan İbrahim Halil Özer, 11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte tezgahlardaki çeşitleri arttırdıklarını söyledi. Özer, iftar sofralarının en gözde tatlısının güllaç olduğunu dile getirdi.

Ramazan ayının bereketinin çarşı ve pazarlara yansıdığını belirten tatlıcı esnafı Özer, “Yine de eski Ramazanları arıyoruz. İşlerin geçmişe göre durgun. Vatandaşlar genelde artık baklava ve tatlı çeşitlerini evde yapıyor. Müşterilerin çoğunluğunu Bulgarlardan oluşuyor” dedi.

Son yılların en durgun Ramazan ayını yaşadıklarını ifade den Özer, "25 yıldır bu mesleği yapıyorum ama daha önce böyle bir şeyle karşılaşmamıştım. Güllaç aslında Ramazan ayının en çok tercih edilen çeşitleri arasında yer alıyor. Ama alan çok az kişi var, alanda kalıp olarak alıyor" şeklinde konuştu

KUMRU ÖNGÜN