İdrar problemine pil çözümü

İdrar kaçırma hayatı olumsuz yönde etkileyebiliyor. Özellikle kadınların bu hastalıktan dolayı yaşamı kabusa dönebiliyor. Günümüzde tedaviye yanıt vermeye idrar kaçırma problemi 'mesane pili ' ile tedavi edilerek önlenebiliyor.

TAKİP ET

Toplumda sık görülen rahatsızlıklardan biri olan idrar kaçırma sosyal ve psikolojik sorunlara yol açarak yaşam konforunu olumsuz etkiliyor. Kadınlarda erkeklere göre daha sık görülen idrar kaçırma; aşırı aktif mesane, omurilik yaralanmaları, sistit, kronik kabızlık, obezite ve ileri yaş gibi nedenlerden kaynaklanabiliyor.

Özellikle aşırı aktif mesaneden kaynaklı sık idrara gitme, ani gelen idrar hissi, tam idrar boşaltımının yapılamamasından kaynaklı problemler hem idrar hem de dışkı tutamamaya da neden olabiliyor. Tedaviye yanıt vermeyen idrar kaçırma problemi günümüzde mesane pili (sakral nöromodülasyon) ile tedavi edilebiliyor.

Obezite, ilerleyen yaş, İdrar torbası sarkması, genetik nedenler, kabızlık, sistit, vajinal enfeksiyonlar, idrar yollarında veya böbrekte taş, şeker hastalığı ve menopoz idrar kaçırmalarının başlıca nedenleri arasında yer alıyor.

İdrar kaçırmanın nedenleri belirlendikten sonra öncelikle ilaç tedavisine başlanıyor. Bazı hastalara uygulanan ilaç tedavilerinden sonuç alınamadığı durumlar oluşabiliyor. İlaç tedavisinden istenilen sonucun alınamadığı idrar kaçırma durumunda ya da idrar yapamayan hastalarda günümüzdeki teknolojik gelişmeler doğrultusunda mesane pili ile kalıcı çözüm sağlanabiliyor. “mesane pili” olarak bilinen sakral nöromodülasyon, mesanenin sinir sistemine elektriksel uyarılar göndererek idrar işlevlerini düzenleyebiliyor.

HABER MERKEZİ