İBA, SANAL MARATONDA EĞİTİME KATKI İÇİN KOŞACAK

TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba, 7 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilecek olan N Kolay 43. İstanbul Maratonu'nda eğitimde fırsat eşitliği için koşacak.

TAKİP ET

Geçtiğimiz yıl N Kolay İstanbul Maratonu'nda Türk Eğitim Derneği adına koşan ve 46 çocuğa umut olan TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba, bu yıl da başarılı ancak maddi olanakları kısıtlı öğrencilere burs sağlamak için mücadelesini sürdürecek.

N Kolay 43. İstanbul Maratonu bu sene 7 Kasım 2021 tarihinde koşulacak. TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba'da Türk Eğitim Derneği adına maddi olanakları kısıtlı öğrencilere destek olmak amacıyla koşuda yer alacak.

İba'dan eğitime destek çağrısı

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da eğitim sevdalılarına destek vermeye devam ettiklerini aktaran İba, tüm Edirnelilere, kampanyaya destek vermeleri konusunda çağrıda bulundu.

İstanbul Maratonu aynı zamanda koşmayı seven ve bu vesileyle yardımseverlik koşusu adı altında koşucuların sivil toplum kuruluşlarını desteklemek amacıyla kaynak geliştirdiği en önemli organizasyonlardan bir tanesi olduğunu söyleyen İba, 'Türk Eğitim Derneği 1928 yılından bu yana eğitimde fırsat eşitliği misyonu yürütüyor. O nedenle çocuklarımız için durmaksızın koşmaya devam edeceğiz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tüm eğitim sevdalılarını destek vermeye davet ediyoruz' dedi.

'Toplumsal sorunların özünde eğitim eksikliği yatıyor'

Türk Eğitim Derneği'nin 93 yıldır 'Eğitim Değiştirir' inancıyla maddi imkanı yeterli olmayan başarılı öocuklara burs sağladığını söyleyen İba, 'Ben de ülkemizin her sorununun altından çocuklarımıza iyi bir eğitim, farkındalık ve bir dünya vatandaşı olma bilinci vererek kalkabileceğimize inanıyorum. Hepimiz biliyoruz ki orman yangınlarından çevre kirliliğine ve toplumsal sorunlara kadar pek çok problemin özünde eğitim eksikliği yatıyor. Ülkeme yapabileceğim en önemli yatırımın eğitim olduğu inancıyla N Kolay 43.İstanbul Maratonu'nda devlet okullarında okuyan ve maddi imkânsızlıklar içinde yaşayan başarılı çocuklarımızın burs fonuna katkıda bulunmak için koşuyorum.' İfadelerini kullandı.

Dünyada kıtalararası koşulan tek maraton olma özelliğine sahip N Kolay 43. İstanbul Maratonu 42K, 15K ve 42K paten kategorilerinde yine sınırlı sayıda katılımcı ile koşulacak!

Barış Karapaça