Hem çevreci hem indirimli kahve için 'Kahvem Termosta'

Edirne'de 'Sürüdürülebilir Bir Yaşam' sloganıyla butik kahve işletmesi kahvem termosta uygulamasın ile hem çevreyi koruyor, hem de kahve severlerin indirimli kahve içmesine olanak tanıyor.

TAKİP ET

Edirne'de “Sürüdürülebilir Bir Yaşam” sloganıyla karton ve plastik bardak tüketimini azaltmata yönelik kahvem termosta uygulaması başlattı.
Butik kahve işletmecisi İnan Alparslan, uygulamanın birçok ilde uygulandığını Edirne'de ise sadece 2 işletmede olduğunu belirterek, gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak için karton ve plastik bardak yerine termos kullanılması için çağrıda bulundu.
Termos kullanımının hem çevreyi koruduğunu hem de uygulama ile indirimli kahve satışı yaptıklarını belirten butik kahve işletmecisi Alparslan, “Edirne'de bu uygulama iki işletmede yapılıyor. Kahvem termosta uygulamasını kullanan yerlerden biriyiz. Türkiye genelinde yayılmış bir uygulamayla dünyamıza sahip çıkmak isityoruz. İstanbul'da özellikle çok fazla mekan kahvem termosta uygulamasını kullanıyor. Buradaki amaç insanlarda farkındalık yaratmak. Doğaya daha fazla saygı gösterme, katı olarak giden ürünlerin doğada çözünmesi uzun yıllar aldığı için bizlerde gençlerimize güzel bir gelecek bırakmak maksadıyla doğaya saygı hem insana saygı, çevreye saygı maksadıyla böyle bir farkındalık uygulaması başlattık.” Dedi.
Termosla gelene indirimli kahve
Kahvem termosta uygulaması ile karton ve plastik tüketimini azaltmak istediklerini belirten Alparslan, aynı zamanda yüzde 10 ile yüzde 20 arasında indirim uyguladıklarını belirtti.
Alparslan, “Amaç burada karton bardak, plastik bardak tüketimini azaltmak çocuklarımıza daha saygılı, daha düzgün bir gelecek bırakmak için böyle bir uygulama geçirdi. Burada insanlar geldiğinde termosuyla beraber kahve aldıkları kahve oranını yüzde 10, yüzde 15, hatta bazı ürünlerde yüzde 20'ye kadar indirim sağlıyoruz. Karton bardakta kullanmıyor. Uygulamayı hayata geçirdiğimiz günden beri Edirne çok fazla rağbet görmedi. Ancak insanlarımızı bu konuda duyarlı olmaya kahve içmek isteyen ve hem ekonomik olması hemde doğayı koruması açısından termos kullanımını arttırmak istiyoruz. Termos kullanımı karton bardaktan daha ekonomik oluyor. Aynı zamanda sıcak veya soğuk içecekleri birkaç saatte olsa sıcak veya soğuk tutma imkanı sağlıyor. Kahvesini termosta alanlar bir yerde oturup kalmak zorunda da kalmıyor. Hem kahvesini alıp işyerine gidebiliyor. Ve istediği zamanda sıcak veya soğuk tercihine göre tüketebiliyor.” Şeklinde konuştu. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ