'Hedefimiz Dünya Şampiyonası'nı da Meriç Nehri'nde yapmak'

Uluslararası anlamdaki ikinci, Meriç Nehri'ndeki dördüncü yarışmayı tamamladıklarını ve çok güzel anlara tanıklık ettiklerini söyleyen Balkan Kürek Şampiyonası Düzenleme Komitesi Başkanı Nesim İba, Dünya Şampiyonası'nı Meriç Nehri'ndeki doğal parkurda yapmayı hedeflediklerini ifade etti.

TAKİP ET

14-15 Eylül tarihlerinde Meriç Nehri'ndeki doğal parkurda gerçekleştirilen Balkan Kürek Şampiyonası renkli görüntülerle tamamlandı. Şampiyonada 7 altın, 5 gümüş ve 6 bronz madalya kazanan Türk Milli takımı şampiyonaya damga vurdu. Sporcular nehirde mücadele ederken, seyircilerden de büyük destek geldi. Hem Türkiye taraftarları hem de şampiyonaya katılan ülkelerden gelen misafirler, ellerinde bayraklarla sporculara destek verdi.

"GÖĞSÜMÜZ KABARDI, İSTİKLAL MARŞIMIZI BİRÇOK KEZ OKUTMUŞ OLDUK"

Toplamda 18 madalya kazanan Türkiye, genel klasmanda ikinci, erkeklerde ise ilk sırada yer almayı başardı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Balkan Kürek Şampiyonası Düzenleme Komitesi Başkanı Nesim İba, “Dördüncü ve son yarışmayı da tamamlamış olduk. Göğsümüz kabardı, İstiklal Marşımızı birçok kez okutmuş olduk. Yarışmalar oldukça güzeldi. Uluslararası anlamdaki 2'inci, Meriç Nehri'ndeki 4'üncü yarışmayı da tamamlamış olduk. Çok renkli ve güzel anlara tanıklık ettik” Dedi.

Edirne ikinci kez uluslararası kürek şampiyonasına ev sahipliği yaptı. Geçtiğimiz hafta Avrupa Kürek Şampiyonası'na ev sahipliği yapan Edirne, bu hafta ise Balkan Kürek Şampiyonası ile kürek sporcularının ilgi odağı oldu.

Şampiyonada 21 kategoride yarışan Türkiye, 18 madalya kazanarak genel klasmanda 2'inci, erkeklerde ise ilk sırada yer aldı.

"BURASI ARTIK RESMİ BİR PARKUR"

Edirne'de resmi kürek şampiyonalarını düzenlenmeye devam edeceklerini söyleyen İba, “Nisan ayında bir büyükler şampiyonası planlaması var. Tabi farklı klasmanlarda çeşitli yarışlar oluyor. Burası artık resmi bir parkur. Bundan sonra yarışların dışında da milli takımımızın ve diğer kulüplerin kamplarına tanıklık edeceğiz. Nehir hiç boş olmayacak ve burada çeşitli aktivitelere tanıklık edeceğiz. Önümüzdeki yıl Çekya'da dünya şampiyonası yapılacak. Sonrasında 2026 ve 2027'de dünya şampiyonasına ev sahipliği yapacak ülkeler belli olacak. Biz federasyonumuza talebimizi ilettik. İnşallah 2026'da ya da 2027'de dünya şampiyonasını Meriç Parkuru'nda yapmak nasip olur” ifadelerine yer verdi.

"EDİRNE'Yİ KÜREK SPORUNUN BAŞKENTİ YAPMAK İSTİYORUZ"

Edirne'yi kürek sporunun başkenti yapmak istediklerini belirten Türkiye Kürek Milli Takımı Baş antrenörü Sonat Doğan, Milli takım olarak 21 farklı tekne sınıfında yarıştıklarını aktardı.

Bu yıl Balkan Şampiyonası'nın ev sahibi olduklarını belirten Doğan, "Parkurumuzun ikinci sınavı oldu. Parkur ve organizasyon olarak çok ciddi başarıyla atlattık. Suyun üzerine geldiğimiz zaman aslında yarışın yıldızları sporcular. 21 tekne sınıfında yarıştık. 18 madalya aldık. Bunların 7'si altın madalya. Çok başarılı bir sezon geçirdik. Erkeklerde takım halinde açık ara birinci olduk. Genel klasmanda ikinciyiz. Sporcularımız Balkan Şampiyonası'nda da başarılarını gösterdi" dedi.

Edirne'deki ana spor branşının kürek olmasını istediklerini söyleyen Doğan, "Kürek daha popüler olacak ve daha çok kişi küreği duyacak. Özellikle Edirne'yi kürek şehri yapmak istiyoruz. Edirne'deki ana spor branşının kürek olması gibi hayalimiz var. Sporcu sayısı artığı zaman bizim yaptığımız seçmelerde artacak. Daha elit ve daha başarılı sporcular olacak. Onlarla da uluslararası başarılar artacak" şeklinde açıklamada bulundu. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar