HAVA SICAKLIĞININ 34 DERECE OLMASI BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre bugün hava sıcaklığının 34 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Uzmanlar vatandaşlara özellikle öğlen saatlerinde gerek duyulmadığı takdirde dışarı çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

TAKİP ET

Yaz aylarının gelmesiyle hava sıcaklıkları etkisini göstermeye başladı. Nisan ve Mayıs ayının sonlarında etkili olan yağışların ardından hava sıcaklıklarının yükselmesi bekleniyor. Kent genelinde ölçülen hava sıcaklığı 30 derecenin üzerinde seyrediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre bugün hava sıcaklığının 34 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Kentte yapılan tahminlere göre nem oranının en düşük yüzde 34, en yüksek ise yüzde 75 olması bekleniyor.

Uzmanlar vatandaşlara uyarılarda bulundu. Termometrelerin 30 derecenin üzerinde ölçüm yaptığı bugünlerde vatandaşların gerek duyulmadığı takdirde dışarı çıkmamaları konusunda uyarılarda bulunuldu. Özellikle hava sıcaklığının en yüksek olduğu 10:00 ile 16:00 saatleri arasında güneş altında dolaşmamaları konusunda uyarılarda bulunan uzmanlar, güneş ışınlarından korunmak için şapka, şemsiye gibi eşyaların kullanılması gerektiği belirtildi. Hava sıcaklıkları ve nem oranının düşük olduğu sabah ve akşamüstü saatlerinde vatandaşların dışarı çıkmalarının daha uygun olacağını söyleyen uzmanlar, güneşe uygun kıyafetler kullanılması gerektiğine dikkat çekti.