Gurbetçilerin anavatana gelişleri sürüyor

Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçilerin Türkiye'ye gelişleri sürüyor. 1 Haziran'dan itibaren Kapıkule'den yurda 360 bin 135 yolcu girişi gerçekleşti.

TAKİP ET

Avrupa'da bazı ülkelerde okulların tatil olmasının ardından yıllık izin dönemi de başladı. İzinlerini Türkiye'de geçirmek isteyen gurbetçilerin yurda gelişleri yoğunlaştı.

Yıllık izinlerinin ardından yaşadıkları ülkelerden araçlarıyla ailecek yola çıkan gurbetçiler uzun ve yorucu yolculuğun ardından ana vatana ulaşıyor.

Türkiye'nin Avrupa ülkelerine açılan en büyük kara sınır kapısı Kapıkule'de zaman zaman yoğunluk yaşanıyor. 1 Haziran'dan, bugüne ise Kapıkule'den 360 bin 135 yolcu giriş yaptı.

Kapıkule de gurbetçiler için gümrük kapısında 12 peronda 24 personel 24 saat esasına göre çalışıyor.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda gurbetçilerin rahatlıkla dövizlerini bozdurup HGS işlemlerini gerçekleştirebilmesini içim kurulan PTT standı gurbetçilere kolaylık sağlıyor.

Aynı zamanda gurbetçilerin sıra beklerken dinlenebilmeleri ve ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için ücretsiz otopark hizmeti de yine yapılan hizmetler arasında yer alıyor.

Almanya'dan Edirne'ye gelen Ahmet Altan, yolculuğun çok rahat geçtiğini söyledi.

Vatanını çok özlediklerini belirten Altan, “ Yollar sakindi. Gümrüklerde çok beklemedik. Rahat geldik ve bu yıl geçen yıla göre geçişler daha hızlı. İzin sezonu tam olarak başlamadığı için rahattı yolculuk. Vatanımızı çok özledik. Toprağına kurban oluruz. Bülbülü altın kafese koymuşlar 'ah vatanım' demiş." Dedi.

Almanya'dan gelen Sevgi Ayalp da uzun süredir memleket hasreti çektiğini aktararak Türkiye'yi çok özlediğini dile getirdi.

Ülkesine gelmenin mutluluğunu yaşadığını vurgulayan Ayalp, “En son dönüşümde memleketinden ayrılırken çok hüzünlendim. Memleketimiz, bayrağımız, şanımız şerefimiz çok özlüyoruz. İnşallah öldüğümüzde de üzerimizde gider o bayrak. Bundan mutlu bir şey olmaz." İfadelerini kullandı. Dilek Şahin