Güneşli hava Ulus pazarını hareketlendirdi

Edirne'de Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı okulların ara tatilde olması ve hava sıcaklıklarının artması ile bu hafta yerli vatandaşlar yoğunluk oluşturdu.

TAKİP ET


Edirne'de etkili olan dondurucu soğuklar yerini sıcak ve güneşli havaya bıraktı. Okulların ara tatilde olması ve havanın güneşli olmasını fırsat bilen vatandaşlar çarşı ve pazarda yoğunluk oluşturdu.
Bulgaristan'ın Bulgar vatandaşlara PCR testi zorunluğu getirmesinin ardından kente gelen turistlerin sayısı azalttı. Bulgar turist yoğunluğu ardından yerli ve çevre illerden gelen vatandaşlar çarşı ve pazarlarda yoğunluk oluşturdu.
Sabahın erken saatlerinden itibaren hazırlıklarını yapan ve müşterilerini bekleyen esnafa ise bu hafta yerli halk can suyu oldu. Ulus Pazarı, PCR test zorunluluğu başlamasının ardından geçtiğimiz hafta Bulgar turistler gelmeyince boş kalmıştı.
Soğuk hava dolayısıyla geçtiğimiz günlerde çarşı ve pazarlarda boşluk yaşanırken, hava sıcaklığının artmasının ardından hareketlilik arttı.
'Bu hafta Edirneliler ile hareketlilik arttı'
2021-2022 eğitim öğretim yılında ilk ara tatilin başlamasıyla birlikte çevre illerden gelen ve Edirneliler sıcak havanında etkisiyle alışverişe ve gezmeye çıktığını belirten Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi (UEPK) Başkanı Bülent Reisoğlu, 'PCR test zorunluluğunun başlamasının ardından pazarımızda geçen hafta bir boşluk yaşandı. Bu hafta okulların tatil ve havanın da güneşli olması dolayısıyla yoğunluk yaşandı. Her yıl Mart ayına kadar bir durgunluk yaşanıyor. Bulgar turist yoğunluğu yaşanırken yerli halk pazara pek fazla inmiyordu. Şimdi Bulgar yok yerli halk var. İşler iyi gidiyor' ifadelerine yer verdi.
'Hava güzel okullar da tatil alışverişe çıktık '
Vatandaşlardan Fatma Doğan, 'Hava güzel okullar da tatil alışverişe çıktık. Fazla kalabalık yok Bulgarlar da gelmiyor. Öyle bir dolandık. Biraz daha dolaşıp eve gideceğiz. Fiyatlar normal. Ucuz da var pahalı da var. Aradığımız ürüne göre değişiyor' dedi.
'Güzel havayı bulmuşken değerlendirmek istedik'
Edirneli vatandaşlardan Sema Yıldız, 'Uygun fiyatlı olduğu için her hafta Cuma pazarına geliyoruz. Bu hafta Bulgarlar da yok. Rahat rahat dolaştık. Fiyatlar da uygun her şey güzel. Bugün hava da çok güzel. Kar falan yağmadı İstanbul gibi değil ama yine de soğuk. Güzel havayı bulmuşken değerlendirmek istedik' dedi.
'Hareketlilik yaşanması bizi mutlu etti'
Bulgar turistlerin yerini yerli halkın doldurduğunu söyleyen Pazar Esnafı Salim Mızrak, 'Okulların ara tatile girmesi dolayısıyla yerli halk çocuklarıyla birlikte pazarımıza ilgi gösterdi. Geçen hafta neredeyse hiç iş yapamadık. Bu hafta ise hareketlilik yaşanması bizi mutlu etti. İşlerimiz güzel geçti' dedi.