Öğrencilerden büyük başarı

Göz bebeği Hareketleri ile Kumanda Edilebilen Tekerlekli Sandalye Geliştirdiler

TAKİP ET

Öğrencilerden büyük başarı

Göz bebeği Hareketleri ile Kumanda Edilebilen Tekerlekli Sandalye Geliştirdiler

Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü öğrencileri Yunus Bayram, Hakan Aras ve Hasan Sönmez 'den oluşan TEKNO-TRAKYA takımı büyük ve yararlı bir buluşa imza atarak geliştirdikleri göz bebeği ile kontrol edilebilen elektrikli sandalye projesi ile Antalya'da yapılan TEKNOFEST finalinde 28 takım arasında 4. olmayı başardılar.

Göz bebeğinin aşağı yukarı, sağa sola hareketiyle kumanda edilebildiği gibi çevredeki engelleri algılayabilen tekerlekli sandalye projesi TEKNOFEST finallerinin en dikkat çeken projeleri arasında yer aldı.

Özel gereksinimleri olan bireylerin yaşam kalitesini artırmayı amaçlayan "Engelsiz Yaşam Teknolojileri" yarışmasında "Üniversite ve üzeri seviye" gruplar arasında finalistler arasına girip 4. olan Trakya Üniversitesi TEKNO-TRAKYA takımının bu başarısı büyük takdir topladı.

TEKNO-TRAKYA takım üyeleri gelecekte sadece göz bebeğiyle değil, sesle ve konumlama sistemi ile de kontrol edilebilen tekerlekli sandalye geliştirmeyi planladıklarını belirtiler. Haber Merkezi

HABER MERKEZİ