Gönüllü ilkyardımcılar düzenlenen törende sertifika aldı

Edine Valiliği İlk Yardım Merkezi eğitmenleri (İYEMER) tarafından verilen ilk eğitimini başarıyla tamamlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü personelleri için sertifika töreni düzenlendi.

TAKİP ET

Yola çıktıkları sloganları “Doğru ve bilinçli yapılan ilk yardım hayat kurtarır” olan binlerce gönüllü ilkyardımcı ücretsiz verilen eğitimlerden faydalanarak sertifika aldı.

Edirne Valiliği 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü bünyesinde kurulan İlk Yardım Eğitim Merkezinde (İYEMER) eğitimler aralıksız olarak devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı onaylı sertifikalı gönüllülerin sayısı her geçen gün daha da artıyor. Bu çerçevede düzenlenen İlk Yardım Kursu'nu başarıyla tamamlayan Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü personelleri için sertifika töreni düzenlendi.

Kurumun toplantı salonunda düzenlenen törende konuşan Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal, 2019'dan bu ya yüzlerce kişinin eğitim aldığına değindi. Uysal, İlk Yardım Eğitim Merkezi'nin valilikler bünyesinde açılan ilk ve tek merkez olma özelliği taşıdığını hatırlattı.

İlk yardım bilgisi olmadığı için yakınlarını kaybeden birçok insan tanıdığını belirten Uysal, "Beklenmedik kalp krizi, çok ciddi damar kesilmesi 3-5 dakikada müdahale etmezseniz hayatınızı kaybedersiniz. Yemek yerken çok konuşan bir toplumuz ve boğaza cisim, yemek kaçmasından dolayı ölen birçok insan biliyorum. Bütün acil durumlarda, ciddi kırklarda, burkulmalarda 3-5 dakika içinde ilk yardım çok önemli. Yanınızdaki birisi ilk yardımı ve müdahale etmeyi bilmiyorsa hayatta kalma şansınız neredeyse yok. Biz Türkiye'de gerçekten bir ilk yarattık ve birçok kesimin ücretsiz olarak ilkyardım eğitimi almasını sağladık" Sözlerine değindi.

Çalışmalarına devam eden eğitmenlere teşekkür eden Uysal, başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Edirne Valiliği İlk Yardım Eğitim Merkezi (İYEMER) Müdürü Ayten Ülgü Sünetçiler, 99 personelin 3 gün boyunca ilk yardım eğitimi aldığını ve eğitimler sonunda katıldıkları sınavı başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandığını söyledi.

Acil ve afet durumunda hayat kurtaran ilk yardım eğitimlerinin yaygınlaşması gerektiğini ve bunun için çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Sünetçiler, ücretsiz eğitimlerle gönüllü ilk yardımcılar yetiştirdiklerini ifade etti.

Edirne İlk Yardım Merkezi'nin sürdürülebilirliğin sağlanması noktasında eğitmen de yetiştirebilecek pozisyona geldiğini vurgulayan Sünetçiler, Sağlık Bakanlığı'na başvuruların yapıldığını ve işlemlerin tamamlanmasını beklediklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından kursiyerler, sertifikalarını aldı. Düzenlenen törene 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü İsmail Öztuna, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Erdinç Topçu, kurum müdürleri ve yardımcıları ile kursiyerler katıldı.

Tüm Edirne halkı, Sporcular, Antrenörler, Öğretmenler, Gönüllülük esaslı kurumlar, sivil toplum kuruluşları(STK), Dernekler, görme engelliler, işitme engelliler, engelli çocukların ebeveynleri ve Edirne Valiliğine bağlı tüm kurumlarda çalışan personeller eğitimlerden ücretsiz olarak faydalanabiliyor.

EBRU YILDIZ GÜNENÇ