Gençlik Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kürek Parkuru inceledi

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerini izlemek üzere kente gelen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, önümüzdeki hafta Meriç Nehri'nde gerçekleştirilecek Gençler Türkiye Kupası ve Edirne Master yarışları öncesi oluşturulan parkurda da incelemelerde bulundu.

TAKİP ET

Kürekte gençler Türkiye kupası ve Edirne Master yarışları, Meriç Nehri'nde gerçekleştirilecek. Nehir kenarına oluşturulan kürek parkurunu ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bölgede incelemelerde bulundu.

Bakan Osman Aşkın Bak, Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk ve TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba'dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Bakan Bak, daha sonra tekne ile Meriç Nehri'nde dolaşarak doğal parkuru yerinde görme fırsatı buldu.

Edirne'nin ev sahipliğinde ilk kez gerçekleştirilecek yarışlara yerli yabancı çok sayıda sporcunun katılması bekleniyor.

Türkiye Kürek Federasyonunun programına göre 10-16 Temmuz'da Gençler Türkiye Kupası ve Masterler Yarışları, 14-20 Ağustos'ta Edirne Gençler Türkiye Şampiyonası Kürek Yarışları ve Türkiye Masterler Şampiyonası Kürek Yarışları, 02-11 Eylül'de U23 Avrupa Şampiyonası, 12-16 Eylül'de ise Balkan Şampiyonası, Edirne'de gerçekleştirilecek.

Türkiye Kürek Federasyonunun organize ettiği yarışın onur kurulunda Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak ve TED Edirne Koleji ve Kürek Kulübü Kurucusu Nesim İba yer alıyor. Haber Merkezi

HABER MERKEZİ