Gaziler gençlerle bir araya geldi

Edirneli gaziler gençlerle bir araya geldi. Gençlik ve Spor ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğinde 'Koşabiliyorken Koş' Projesi kapsamında Gaziler için program gerçekleştirildi. Gaziler gençlerle bir araya gelip, geleneksel oyunlar oynayıp, askerlik anılarını paylaştı.

TAKİP ET

GELENEKSEL OYUNLAR OYNAYIP, ANILARINI PAYLAŞTILAR

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ‘Koşabiliyorken Koş' projesi kapsamında gaziler günü farklı şekilde kutlandı. Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü habere konu projede işbirliğine gitti. Böylece Edirne'deki gazilerle gençler bir araya geldi.

Kent valiliği tarafından yenilenen Musabeyli Mesire Alanında gerçekleşen programda ilk olarak kahvaltı edildi. Mesire alanına kazandırılan Osmanlı Otağ Çadırında edilen kahvaltının ardından gaziler, gençlerle geleneksel oyun alanına geçti. Burada 60 gaziler ve gençler mangala, canlı langırt satranç ve bocce oynayıp mas güreşi ve zipline yaptı.

Gaziler modern pentatlonda kullanılan fişeksiz lazerle atıcılıkta kullanılan tabancalarla hünerlerini sergiledi. Atış yapan gazilerden bazıları 2024 Paris Olimpiyat Oyunlarında gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç pozu verdi.

Etkinlikte konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak ‘Koşabiliyorken Koş' projesi çerçevesinden gazilerle gençleri bir araya getirdiklerini belirtti. Kuşakları bir araya getirdikleri için mutlu olduklarını ifade eden Ak, amaçlarını ulaştıklarını projenin güzel şekilde ilerlediğini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Tohumcu ise güzel bir noktada güzel gazilerle bir arada olmaktan mutlu olduklarını ifade etti. İki bakanlığının işbirliğinde gerçekleşen organizasyonun başarılı olduğunu belirten Tohumcu, gazilerin askerlik anılarını tekrardan yâd ettiklerini dile getirdi.

GAZİLER GENÇLER OYUNLAR OYNADI

Etkinliğe katılan Kıbrıs Muharip Gazisi İbrahim Aksal, gençlerle canlı langırt oynayıp anılarını paylaştı. Kıbrıs Barış Harekatı'nın başından sonuna adada bulunduğunu yanında birçok arkadaşının şehit olduğunu ifade eden Aksal, askerlik anılarını anlatırken zaman zaman duygulandı.

Gaziler programına huzurevi sakinleri de katıldı. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN