Gastronomi Festivali 1-3 Kasım'da Karaağaç Tarihi Tren Garı'nda Düzenlenecek

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilmesi planlanan ancak TUSAŞ'ın Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik düzenlenen terör saldırısı nedeniyle ileri bir tarihe ertelenen 'Topraktan Sofraya Edirne Gastronomi Festivali', 1-3 Kasım tarihlerinde Karaağaç Tarihi Tren Garı'nda Edirneliler ve Türkiye'nin dört bir yanından gelecek katılımcılarla buluşacak.

TAKİP ET

Kültürlerin buluşma noktası ve Anadolu'nun lezzetlerini Balkanlar'a taşıyan bir köprü olan Edirne, bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek festivalde, çeşitli etkinliklerle zengin mutfak kültürünü tanıtmayı amaçlıyor. Edirne Valiliği'nin katkılarıyla düzenlenen etkinlik, 1 Kasım Cuma günü başlayarak üç gün boyunca dolu dolu bir program sunacak.

Valiliğin bahçesinden Mimar Sinan heykeline oluşturulacak kortej yürüyüşüyle başlayacak festival 3 Kasım Pazar saat 20.00'de sahne alacak Turgay Başyayla'nın Karaağaç Tren Garı'ndaki konseriyle sona erecek.

1-3 Kasım'da düzenlenecek Festival ile Edirne'nin unutulmuş mutfak mirası yeniden hayat bulacak. Rumeli'den Saray Mutfağı'na uzanan geleneksel tarifler, yüzyılların deneyimiyle harmanlanan lezzetler ve bölgenin öz kültürü ön plana çıkacak.

Festivalde yapılacak lezzetler katılımcıları geçmişe ve çocukluk yıllarına götürecek. Festival çerçevesinde 3 Kasım Pazar günü saat 15.20'da Kadınlar Arası Yemek Yarışması gerçekleştirilecek! İlk 8 kişi yarışmaya katılmaya hak kazanacak.

Festivalde sahne alacak sevilen sanatçılardan Turgay Başyayla da 3 Kasım Pazar saat 20.00'de Karaağaç Tren Garı'nda müzikseverlerle buluşacak. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN