Fotoğraf yarışması sonuçları açıklandı

TED Edirne Koleji ve Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) işbirliği ile gerçekleşen U 23 Avrupa Kürek Şampiyonası İnstagram Fotoğraf Yarışması sonuçları belli oldu. TED Edirne Koleji ve EFOD'un yaptığı değerlendirme sonucunda, yarışmada dereceye girenler belirlendi.

TAKİP ET

Türkiye'nin ilk olimpik standartlardaki kürek parkuru olan Meriç Nehri U 23 Avrupa Kürek Şampiyonası'na ev sahipliği yapmış ve yüzlerce sporcu ile sporseveri ağırlamıştı. Şehir için büyük öneme sahip uluslararası ilk şampiyona olma özelliğini taşıyan U 23 Avrupa Kürek Şampiyonası'na sporseverler kadar, fotoğraf sanatçılarından da yoğun ilgi gördü.

TED Edirne Koleji ve Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD), Meriç Nehri'nde ilki gerçekleştirilen tarihi şampiyona anısına fotoğraf yarışması düzenledi.

Geçtiğimiz haftalarda Edirne Valiliği ve TED Edirne Koleji destekleri ile Türkiye Kürek Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonada, hem sporcular hem de fotoğraf sanatçıları tarafından yoğun ilgi gördü. Fotoğraf sanatçıları, sabahın erken saatlerinden itibaren Meriç Nehri'nde kurulan parkura geldi.

Kürek sporcuları nehirde mücadele ederken, fotoğraf sanatçıları da en güzel kareleri çekebilmek için gün boyu ter döktü.

Fotoğraflar, jüri tarafından yarışma temasına uygunluk, yaratıcılık, anlatım gücü ve teknik kriterlere göre değerlendirildi. Yarışmada en fazla 5 eserle katılım sağlandı.

Yarışmada jüri üyeleri şu isimlerden oluştu; TED Edirne Koleji Kurucusu ve Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba, EFOD Başkanı Serdar İyiiz, Fotoğraf Sanatçısı Enver Şengül, Fotoğraf Sanatçısı Behiç Günalan ve TED Edirne Koleji Kurumsal İletişim Sorumlusu Haluk Çakır.

Jüri üyeleri yaklaşık 3 yüz fotoğraf arasından dereceye girenleri belirledi.

Jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucunda birincilik ödülü Sertaç Nurtan, ikincilik ödülü Turhan Ülgüdür, üçüncülük ödülü ELİF Uçar, EFOD özel ödülü Servet Çınar, TED Edirne Koleji Özel Ödülü Turan Döner ve drone özel ödülü İlker Dinçer'in oldu.

Ayrıca 3 kişi mansiyon ve 20 kişi ise sergileme ödülü kazandı.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ