FED kararlarının fiyatların yönü üzerinde belirleyici olması bekleniyor

Bu hafta gerçekleştirilecek toplantıların bankaların yol haritası konusunda ipuçları vermesi bekleniyor.

TAKİP ET

ABD Merkez Bankasının (FED) politika faizini son kez yüzde 5,25-5,50 seviyesinde sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılırken, politika metni, ekonomik projeksiyonlar ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarından alınacak sinyallerin varlık fiyatlarının yönü üzerinde belirleyici olması bekleniyor. Uzmanlar, son kez politika faizinin sabit bırakılacağını tahmin ediyor. Piyasalar, gözünü ABD Merkez Bankasının (Fed) açıklayacağı politika faiz kararına dikti.

Serbest piyasalardaki son duruma bakılacak olursa dolar 33.146 liradan, Euro 35 bin 888 liradan, gram 2 bin 580 liradan işlem görürken, borsa ise güne düşüşle başladı.

Piyasalardaki duruma yönelik değerlendirmelerde bulunan Kuyumcu Esnafı Rahmi Cömert, altın fiyatlarının yukarı yönlü hareket etmeye devam edeceğini vurguladı.

Piyasaların fed kararlarını beklediğini belirten Cömert, fiyatlar geri çekilse de her zaman altının en güvenli liman olduğunu ve hiçbir zaman zarar ettirmeyeceğini ifade etti. Gram altının yıl sonuna kadar 3 bin 300 lirayı görmesini beklediklerini söyleyen Cömert, yatırımcının altınını bozdurmamasını ve elinde bulundurmasını tavsiye etti.

Euro'da zaman zaman dalgalanmalar yaşandığını ancak doların genelde sabit kaldığını belirten Cömert, faiz kararında da sabit kalınmasını beklediklerini dile getirdi. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ