Fahiş Fiyat Artışı Yapanlara Ceza Kesildi

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyat artışları yapan emlakçıları tespit etti. Tespiti yapılan fırsatçı emlakçılara 11,7 milyon lira idari para cezası uygulandı. Konu ile ilgili açıklama yapan Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği 2'nci Başkanı Namık Babacan, 'Bakanlığın fiyatları takip etmesini doğru buluyorum. Fahiş fiyat artışları cezalandırılmalı.' Dedi.

TAKİP ET

Konutlarda fahiş fiyat artışları, Ticaret Bakanlığı ekipleri tarafından tespit edildi. Bakanlık, fahiş fiyat artışı yapan emlakçılara idari para cezası uyguladı. Fahiş fiyat artışı yaptığı belirlenen 117 emlak işletmesine 11 milyon 700 bin lira ceza kesildi.

KREDİ SÖYLENTİSİNİ FIRSAT BİLDİLER

Konut kredi faizlerinin gerileyeceğini haberlerini fırsat bilen bazı emlakçılar satış için ilanda olan ev fiyatlarını fahiş şekilde arttırdı. Bakanlık ekipleri orantısız şekilde fiyat artışına giden emlakçıları tespit etmek için sıkı denetim başlattı.

İLANLAR TARANIYOR

Konu ile ilgili açıklama yapan bakanlık ilanların yakından izlendiğini ve fırsatçılık yapanların tespit edilerek cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği 2'nci Başkanı Namık Babacan, banka faizlerinin düşmesinin beklendiğini dile getirdi. Babacan, “Emlakçılar daha önceden ilanı olanlar ev fiyatlarını yükseltmiş fiyatlar yükseltildiği için emlak siteleri bakanlık tarafından takipteydi. 3 milyonluk ev 3.5-5 milyon gibi rakamlar yazıldığı fahiş fiyat için zaten bizi bakanlık uyardı. Piyasayı oturtmaya uğraşıyorlar Ticaret Bakanlığı'nın takip etmesi doğru olandır yüksek fahiş yazanlara ceza yazacak. Vatandaş her ilde alacağı evde ortalama çıkıyor dairelerde farklar oluyor yeni yerleşimin yerin farklı eski yerleşim yerinin farklı sistem olarak çözüyorlar. Tüm emlak sitelerini veya emlakçıları geziyorlar. Örneğin 3 milyon gibi bir rakam yazmış fakat alım satımda daha düşük değer göstermiş onu da takip ediyorlar.” Diye konuştu. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ