ETSO'nun kiracıları örnek olsun

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, vakıf kiracılarına yapılan zammın tartışıldığı bugünlerde odanın kiracılarına TEFE-TÜFE oranında zam yaptı. Odanın serbest kira artış döneminde ise ülkemizin ekonomik durumu göz önünde bulundurarak kiracılarına zam yapmadığı ortaya çıktı.

TAKİP ET

Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün kiracılarına yaptığı zamlar hala konuşulmaya devam ediyor. Edirne'de siyasiler, esnafların oluşturduğu sivil toplum kuruluşları kiraların yeniden ayarlanması taleplerini Vakıflar Edirne Bölge Müdürlüğü'ne iletmesinin ardından, hala bir sonuç alınamadı. Vakıfların düzenlediği kira oranları üzerinde diretirken, kiracılar ise bu oranları çok yüksek buluyor. Vakıf kiracılarıyla ilgili olayın başından beri ilgilenen Edirne Ticaret Sanayi Odası (ETSO) ise kiracılarına TEFE-TÜFE oranında artış yaptı. Konuyla ilgili olarak görüşleri sorulan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, 'Geçmiş yıllarda da hep ilgilendik, yine ilgileniyoruz. Gerek siyasilerle gerek Vakıflar Genel Müdürlüğü ile yaptığımız çalışmalarda herhalde ortak bir nokta bulunacak. Önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak. Bugünkü ekonomik şartlarda Vakıflar Edirne Bölge Müdürlüğü, kiracılarına biraz daha adil olması lazım. Biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak kendi kiracılarımıza TEFE-TÜFE oranında artış yaptık. Onun dışında serbest kira artış zamanımızda, bunu kullanmadık' dedi.

Kış turizmi

Edirne'de kış turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Zıpkınkurt, 'Bildiğiniz gibi yurt dışında tatil turları çok ucuz. Bilhassa Bulgaristan'da kayak turları çok ucuz. Oraya ülkemizden giden insanları bir veya iki gece Edirne'de konaklattırmak istiyoruz. Bununla ilgili tur şirketleriyle görüşmelerimiz devam ediyor. Özellikle okulların yarıyıl tatilinde yurt dışına çıkacaklar oldukça yoğun olacaktır. Edirne'de otel kapasitesi çok yüksek. Otellerin doluluk oranı yüksek. Birkaç tane yatırımcımız bununla ilgili çalışmalar yapıyor. 2020 yılı Edirne için turizm yılı olacak diyebiliriz' ifadelerini kullandı.

Hamzabeyli TIR Parkı

Genişlemesi gündemde olan Hamzabeyli TIR Parkı konusunda ise Zıpkınkurt, 'Önümüzdeki günlerde genişletme çalışmalarıyla ilgili izinleriyle uğraşıyoruz. Hamzabeyli TIR Parkını 100 bin metrekareye çıkaracağız. Hamzabeyli'de yapılan bir takım yenileme çalışmaları devam ediyor. Mart veya Nisan başı biter' dedi.