Eski kıyafetler geri dönüşüme kazandırılıyor

Vatandaşların evde değerlendirmeyip çöpe atmayı düşündüğü kıyafetlerini geri dönüşümle ekonomiye kazandıran 41 yaşındaki girişimci Serap Sevinç, 'Temiz Dolabım' isimli iş yerinin resmi açılışını gerçekleştirdi.

TAKİP ET

Ayakkabıdan çantaya, takıdan zücaciyeye, giyimden, abiyeye, oyuncaktan bebek eşyalarına kadar birçok ürün bulunan mağazada, vatandaşların evde değerlendirmeyip çöpe atmayı düşündüğü kıyafetler geri dönüşüme kazandırılıyor. Kısa sürede yoğun ilgi gören mağaza ile Sevinç, yurt dışında yaygın olarak görülen ikinci el dolaşımı ve geri dönüşümle ekonomiye katkıda bulunmayı hedefliyor.

Doğaya saygı duyarak bir işletme açtığını dile getiren Sevinç, 'İnsanlar evinde kullanmadığı ürünleri bize getiriyorlar. Biz de burada ürünler satıldıkça yarı yarıya ürün sahipleriyle paylaşıyoruz. Bu şekilde ekonomiye katkı sağlamış oluyoruz. Çöpe dediğimiz ürünler geri dönüşümle ekonomiye kazandırılıyor. Tekstilden uzaklaşarak Suyu az tüketiyoruz. Ticari bir kaygım yok amacım duyarlılık oluşturmaktı' ifadelerini kullandı.

Filiz Uçan