Ertürk, 'U23 Avrupa Şampiyonası'nı burada gerçekleştireceğiz'

Gençler Türkiye Kürek Kupası birinci gün müsabakaları başladı

TAKİP ET

Ertürk, "U23 Avrupa Şampiyonası'nı burada gerçekleştireceğiz"

Edirne'de Meriç Nehri'nde düzenlenen Türkiye Gençler Kupası birinci gün müsabakaları başladı. Türkiye'nin ilk doğal parkurunda sporcular kıyasıya yarıştı. Müsabakalar büyük heyecana sahne oldu. Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, parkurun muhteşem olduğunu, U23 Avrupa Şampiyonası'nı alınlarının akıyla Edirne'de gerçekleştireceklerini söyledi.
Meriç Nehri'nde kurulan parkurda düzenlenen yarışların birinci günü açılış seremonisiyle başladı.
İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk ve yönetim kurulu üyeleri kurdele kesti.
Daha sonra yarışlar başladı.
Sonuçlanan müsabakaların ardından sporculara ödülleri nehir kıyısında kurulan platformda verildi.
Ön eleme müsabakalarıyla başlayan şampiyona ikinci gününde 1. tur yarışlarıyla devam edetti. Şampiyona 14 Temmuz Pazar günü final yarışlarıyla tamamlanacak.
Birinci tur yarışlarında 188 sporcu nehirde kürek çekti.

Yarışlar ve parkura ilişkin açıklamada bulunan Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, Büyükler Dünya Şampiyonası yapılacak kadar muhteşem bir parkur olduğunu ve alınlarının akıyla U23 Avrupa Şampiyonası'nın Edirne'de gerçekleştireceklerini söyledi.

Hakem komitesinin Avrupa Şampiyonası için Edirne'ye gelip parkuru inceleyeceğini vurgulayan Ertürk, bu yüzden ayrı bir heyecanlı, gururlu ve mutlu olduklarını ifade etti.

400'e yakın sporcunun ilk gün müsabakalarında mücadele ettiğini belirten Ertürk, yarışların başa baş gittiğini ve kupa törenine kadar şampiyonun belli olmayacağını vurguladı.

Gençler Türkiye Kürek Kupası'nın ardından 1 ay sonra Türkiye Şampiyonası ve sonrasında ise U23 Avrupa Şampiyonası yapılacağını söyleyen Ertürk, tüm kürek sporcularını bu güzel atmosfere beklediklerini ifade etti. Küreklerin duayenleri masterlerin de bu parkurda bir anıları olmasını istediğini ve kürek çektiğini aktaran Ertürk, tüm sporculara başarılarının devamını diledi.

Fahrettin Baydar