Ekim ayı 3.birleşimi gerçekleştirildi

Edirne İl Genel Meclisi'nin Ekim ayı toplantılarının 3. birleşimi Çiğdem Gegeoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

TAKİP ET

Toplantı, yoklamanın alınması ve önceki birleşime ait tutanakların okunmasıyla başladı. İdari ve Mali İşler Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, Tarım ve Hayvancılık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu raporları meclis üyelerine sunuldu.

İdari ve Mali İşler Komisyonu Başkanı Niyazi Yoldaş, Edirne Merkez, Lalapaşa ve Süloğlu ilçelerindeki köy konaklarının bakım ve onarım ihtiyaçlarını anlattı.

Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Serdar Çığla, Lalapaşa'daki Vaysal köyünde açılan taş ocağının çevreye verdiği zararları vurguladı ve maden ruhsatlarının Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) kararları ile alınması gerektiğini savundu.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Şenol Kılıç, İl Özel İdaresi'nin 2024 yılının ilk 9 ayında 816 milyon 826 bin 66 lira gider, 551 milyon 128 bin 111 lira gelir olduğunu açıkladı.

‘BUĞDAY KESİK SİNEĞİ' KARŞI GEÇ EKİM ŞART

Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Remzi Subaş ise, buğday ekimi öncesinde ‘Buğday kesik sineği' hastalığına karşı alınabilecek önlemleri paylaştı ve geç ekimin en etkili çözüm olduğunu belirtti.

Toplantı, önergelerin okunmasıyla devam etti. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN