Eğitim-Öğretim öncesi denetim yapıldı

Edirne'de 2024-2025 yılı eğitim öğretim döneminin yaklaşması nedeniyle kırtasiyelerde denetim yapıldı.

Youtube Kanalı
Abone Ol
TAKİP ET

Edirne'de Ticaret Bakanlığı ekipleri, kırtasiyelerde denetim yaptı. 2024-2025 eğitim öğretim dönemi hazırlıklarını sürdüren Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, kırtasiyelerde fiyat etiketi denetimi yaptı.

Öğrencilerin temel ihtiyaçları arasında yer alan kalem, defter ve diğer malzemelerin satışının yapıldığı kırtasiyelerde denetim yapan ekipler, işletme sahiplerine de bilgi verdi.

Denetim esnasında ürünlerin fiyat etiketlerini tek tek kontrol eden ekipler, herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadı.

Denetim yapılan Kırtasiyenin sorumlusu Tamer Dillek, denetimleri faydalı bulduklarını ve bu ekiplerin bilgilendirilmesine göre hareket ettiklerini belirtti.

Yeni dönem öncesi hazırlıklarının sonlandığını ve etiketlerini yaptıklarını dile getiren Dillek, "Ekipler bizi öğrencilere nasıl yardımcı olabileceğimiz hakkında bilgilendiriyorlar. Biz de onların bize verdikleri görevler neticesinde hazırlıklarımızı yapmaya çalışıyoruz. Okullar açılacağı için defter grupları öğrencinin ana malzemesi. Ekipler, defterlerin yaprak sayılarına ve raflardaki etiketleme düzenine baktılar. Etiket olup olmadığını kontrol ettiler. Çünkü o çok önemli. Müşterinin etiketi görmesi gerekiyor. Bu denetimler bizim için de iyi oluyor" sözlerini kullandı.

Vatandaşların standartlara uygun malzemeler alamsı konusunda uyarılarda bulunan Dillek, "Yerli ürün olması daha iyi oluyor. Daha kaliteli malzeme almaları gerekiyor. Onlara dikkat etmeleri gerekiyor. Biz de zaten hepsini kaliteli şekilde müşteriye sunmaya çalışıyoruz. Kalem, defter grupları gibi ürünleri hep kaliteli malzemelerle satmaya çalışıyoruz. Çok fazla merdiven altı ürün satılı yapılıyor. Bu konuya dikkat edilmesi gerekiyor. Çünkü kanserojen maddeler içerdiğinden dolayı çocuklar kullandığında zararlı olabiliyor. Ürünün arkasında Türkiye Standartları Enstitüsü'nün(TSE) amblemi vardır. Boyalarda da çocukların kullanabileceği logolar vardır. Bunlar çok önemli. Logoları görmeleri gerekiyor" dedi.

Kırtasiyelere yönelik denetimler, eğitim öğretim yılı boyunca devam edecek. Konu ile ilgili tüketicilerden gelen CİMER, Haksız Fiyat Artışı Sistemi (HFA) vb. şikayetlerin de ayrıca değerlendirmeye alınacağı belirtildi. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar