Edirnespor'a destek festivali

Mali krizle boğuşan Edirnespor'a destek olmak amacıyla düzenlenen 'Gastronomi Künefe Kebap ve Yöresel Ürünler Festivali' başladı.

TAKİP ET

Kenti TFF 3.Lig'de temsil eden Edirnespor bir süredir mali problemler yaşıyor. Kulübe destek olmak amacıyla 1. Murat Mahallesi Atatürk Bulvarında festival düzenlendi.

'Gastronomi Künefe Kebap ve Yöresel Ürünler Festivali' 10 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.

Farklı yöresel ürünlerin satıldığı festivalde ayrıca sıra gecesi ve çocuklara özel eğlenceler gerçekleştirilecek.

Edirnespor'a maddi destek sağlamak için Adana'dan geldiklerini söyleyen Fuar yetkilisi Zekeriya Bildik, kısa süre önce kentteki bir AVM'de açtıkları fuarı şimdi yine talep doğrultusunda 1. Murat Mahallesi Atatürk Bulvarında yol üzerindeki alanda açtıklarını belirtti.

Karadeniz, Balıkesir, Hatay, Gümüşhane, Gaziantep gibi çeşitli yörelere ait lezzetlerin fuarda yer aldığını ifade eden Bildik, "Güzel bir fuar olacak. Tüm Edirne halkını fuarımıza bekliyoruz. Her şey Edirnespor için. Fuarımız 10 gün açık kalacak. Akşamları sıra gecesi gibi çeşitli etkinliklerimiz olacak. Fuarımız sabah 10.00 itibariyle açılıyor gece geç saatlere kadar hizmet vermeye devam ediyor. Edirnespor'a toplam 2 milyon nakdi destek sağladık." dedi.

Gaziantep'ten gelen baharat satıcısı Dursun Arslan, hem tanıtım hem kazanç amaçlı fuara katıldıklarını belirtti. Yöresel baharat, nar ekşisi, salça gibi çeşitli ürünlerin satışını yaptıklarını aktaran Arslan, herkesi fuarı gezmeye ve alışveriş yapmaya beklediklerini söyledi.

Hatay'dan gelen Mehmet Hamurcu, depremden sonra dükkânlarının yıkıldığını ve yaşanan afet sonrası bu işi fuarlarda devam ettirmeye başladıklarını ve Edirne'ye de ilk kez geldiklerini söyledi.

Harbiye, kağıt, tepsi kebabı, içli köfte, biberli ekmek, cağ kebabı, belen tava gibi çeşitli lezzetleri fuarda görücüye çıkardıklarını belirten Hamurcu, herkesi fuara beklediklerini ve 10 gün boyunca geç saatlere kadar hizmet vereceklerini ifade etti.

Festival, 06 Ekim 2024 Pazar gününe kadar açık kalacak. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ