Edirneli aşçı 20. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri'nden 2 altın madalyayla döndü

20. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri yemek yarışmasında rakiplerine karşı 100 yıllık geçmişe sahip lezzetlerle ter döken 43 yaşındaki Edirneli aşçı İsmail Ergin, kente 2 altın madalya ile döndü.

TAKİP ET

'Dünyanın Lezzeti Burada' sloganı ile Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından 'kıtalararası' unvanı alan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından Dünya Aşçılar Birliği (WACS) iş birliği ile 13-16 Aralık tarihleri arasında Tuzla Marina'da düzenlendi. Bu yıl 20'ncisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, birçok ülkeden gelen genç aşçıların uluslararası düzeyde çıkardıkları tabaklarla yarıştığı bir festival oldu. Festivalde Türkiye'den genç aşçılar da birbirinden farklı yemeklerle düzenlenen yarışmalara katıldı. Modern Türk Mutfağı kategorisinde 2 altın madalya kazanan İsmail Ergin, kente bu şekilde bir başarı ile dönmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyor.

Birçok ülkeden gelen genç aşçılar arasında 2 çeşit yemekle yarışmaya katılan Ergin, festival kapsamında uluslararası düzeyde çıkardıkları tabaklarla dikkat çeken aşçılar arasındaki yerini aldı.

Yarışmaya kendi imkanlarıyla ve esnaf tanıdıklarının desteği ile gittiğini söyleyen Ergin, Hasan Çetin ustanın verdiği 100 yıllık tarif ile katıldığı yarışmada arpa suyundan kestaneli dana yahni ve damla sakızlı portakal suyundan uykuluk yemekleriyle jüri karşısına çıkan ve tam not alan Ergin, kente 2 altın madalya ile döndü.

"AŞÇILIK MESLEĞİNDE ALAYLIYIM"

Aşçılık mesleğinde alaylı olduğunu söyleyen 43 yaşındaki Ergin, “Merakım ve isteğimle bu başarıyı elde ettim. Türk yemekleri hakkında farklı planlarım var. Edirne'de gençlerin aşçılık mesleğine çok ilgisi yok. Ben 43 yaşında bunu başarabiliyorsam onların çok daha güzel şeyler başarabileceğine inanıyorum” Dedi.

Yarışmaya bin 600 kişi katıldığını ifade eden Ergin, birincilikten dolayı duyduğu mutluluğu anlattı. Ergin, yarışmanın ana temasının modern Türk mutfağı olduğunu vurguladı.

Yabancı dili olmamasına rağmen uluslararası yarışmadaki katılımcılarla bakışlarla ve hareketlerle anlaştıklarını belirten Ergin, gençlere hedeflerinin peşinden gitmeleri konusunda çağrıda bulundu.

Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar