Edirne ve Ezine peyniri arasında fark yok

Edirne ve Ezine peyniri arasında tat ve görüntü olarak bir fark yok tek farklarının görsel reklam olduğunu belirten İlahimi Öz, iki peynir arasında bir fark olmadığını aktardı.

TAKİP ET

Edirne'nin beyaz peyniri, kentin en bilindik ürünlerinden birisidir. Edirne'de büyükbaş hayvancılığa yatkın meraların olması sütün bol ve kaliteli olması elde edilen sütlerin peynirin uzun süre buzhanelerde saklanması ve lezzetiyle bir marka halinde gelmiştir.

Edirne peyniri ile Ezine peyniri arasında hiçbir farkın olmadığı benzer özellikleri tüketilen en bilindik beyaz peynir markalarından olması tüketiciler tarafından karıştırılmasına yol açıyor.

Edirne'de 30 senelik Peynir esnafı olan İlhami Öz, Edirne peyniriyle Ezine peyniri arasında bir farkın olmadığını tek ayıran özelliğin reklam olduğunu söyledi.

Ezine ve Edirne peyniri arasındaki farkın sadece damak tadı olduğunu ifade eden Öz, “Bana göre çok bir farkları yok ama Edirne peynirinin aroması Ezine peynirinden çok daha iyi.” Dedi.

Üretilen peynirlerin yağ oranının üreticiye yağlı olduğunu belirten Öz, “İsterse yağını alır isterse tam yağlı yapar. En iyi peynir tam yağlı peynirdir” diye konuştu.

En çok satılan peynirlerin başında İnek peynirinin dile getiren Öz, Koyun ve Keçi peynirinin daha az tercih edildiğini söyledi.

Herkesin farklı damak tadı peynir tercih ettiğini dile getiren Öz, “Herkesin damak zevki farklıdır. Kendim için konuşacak olursam eğer ben koyun ve keçi(paçal) daha çok seviyorum. Hem biliyoruz ki keçi sütü neredeyse anne sütüne eşdeğer.” Diye konuştu.

Peynir yemeyen insanın kemik erimesiyle karşılaşacağını aktaran Öz, Bulgaristandan gelen vatandaşların ise en çok Koyun ve Keçi peyniri tükettiğini söyledi. Sercan Güder

SERCAN GÜDER