Edirne Ramazan ayında tarihi ve gastronomisiyle ön plana çıkıyor

11 Ayın Sultanı Ramazan ayının gelmesiyle Edirne tarihi ve gastronomisiyle ziyaretçilerin akınına uğruyor. Ramazan ayında selatin camileri ziyaret edenler iftarını Osmanlı lezzetleriyle açmak için kentteki restoranları tercih ediyor. Kente gelen yerli yabancı turistler 100 ila 400 lira arasında iftarlarını açabiliyor.

TAKİP ET

Edirne tarihi gastronomisi ile yerli yabancı turistlerin güzergahları arasında yer alıyor. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte inanalar kentte bulunan asırlık selatin camileri ziyaret ederek ibadetlerini gerçekleştiriyor. Türkiye'nin ve Avrupa'nın dört bir yanından kente gelen turistler tarihi noktaların ardından Osmanlı lezzetlerinin ön plana çıktığı Edirne'de iftarlarını açmak için kentte bulunan restoranları tercih ediyor. Edirne'nin meşhur lezzetlerinden tava ciğeri, ciğer sarma, piyaziye, mutancana, elbasan tava, mamzana, kandilli mantı, zerde, gerdan tatlısı, kabak tatlısı gibi lezzetlerin yerinde tatmak isteyen vatandaşlar iftar için kente özgü lezzetleri tercih ediyor.
Kente gelen turistler kendi isteklerine göre iftar menülerinden kişi başı 100 ila 400 lira arasında değişen fiyat aralığında iftarlarını açabiliyor.
Edirne Tatlıcı Büfeci Kebap ve Lokantacılar Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyesi Sercan Yasitepe, Edirne'nin tarihi ve gastronomisiyle birlikte Ramazan ayının esnaflar açısından da yoğun geçmesini beklediklerini belirtti.
Yasitepe, “Ramazanın gelmesiyle beraber oda olarak Edirne turist takımının da gelmesini planlıyoruz. Önceliğimiz esnafımızın burada ciddi şekilde gelir kazanması. Ne kadar turist gelirse sonuç itibariyle hepimiz için verimli olur. Kültür turizm açısından bir başkent bizim şehrimiz. Ramazan bereket ayı olduğu için vatandaşlar bu mabetleri gezmek ve görmek istiyor. Ramazan ayında turistlerimiz gelip vakit geçirebiliyor ve Edirne lezzetlerinden tadabiliyor. Edirne'de her bütçeye uygun restoran mevcut, yiyecek içecek sektöründe ucu açık bir sektör. En lüksü 300-400 lira arası olan menüler, en düşüğü 100-150 lira arası olan menüler. Esnaflarımız bu fiyatlarda satışlarını müşterilere sunuyorlar. Bunların içerisinde sayılı restoran olmak şartıyla Edirne'ye özgü yemek sunanlarda var. Turistler gezmek ve Edirne'ye özgü menüleri görmek için geliyor. Osmanlıdan kalan günümüze ulaşan kültürel yemekleri de tatmak istiyorlar.” Dedi.

Barış Karapaça