Edirne'nin tek kadın posta dağıtıcısı her gün sokak sokak geziyor

Edirne'nin tek kadın posta dağıtım elemanı 28 yaşındaki Emine Anıkocak, her gün sokak sokak gezerek gelen gönderileri sahiplerine teslim ediyor.

TAKİP ET

Erkek meslektaşları ile birlikte görev yapan Emine Anıkocak, sokak sokak gezip, postaları adreslere ulaştırıyor. Bir günde 10 km yol kat ederek 80'in üzerinde eve uğrayan Anıkocak, azmiyle tüm kadınlara örnek oluyor.

7 yıldır posta dağıtım işi yaptığını ifade eden 28 yaşındaki Emine Anıkocak, üniversiteyi bitirip ardından direk atandığı ve mesleğini severek yaptığını söyledi. Kadın olarak sürekli dışarda olmanın bazen zor olduğunu aktaran Anıkocak, 'Yazın sıcak hava ve güneş kışında yağmur, çamur, kar buz zorluyor. Sürekli dışardayız hizmet götürmeye devam ediyoruz. Kapıyı çaldığımda kadın sesi duyunca birilerinin onlara şaka yaptığını sanıyorlar. Kapıyı açtıklarında şaşırıp sizi postacı zannetmedik diyorlar. Bunun gibi çok çeşitli tepkilerle karşılaşıyorum. Günde yaklaşık 10 kilometre yürüyorum. Kapı kapı dolaşarak adresleri buluyorum ve emanetlerini teslim ediyorum.' Dedi.

Filiz Uçan