Edirne ikinci uluslararası şampiyonaya hazırlanıyor

Türkiye'de ilk kez gerçekleşen Avrupa Kürek Şampiyonası'na ev sahipliği yapan Edirne otoritelerden tam not aldı. Şehir şimdi ise ikinci uluslararası kürek şampiyonasına hazırlanıyor. 14 – 15 Eylül Tarihinde Meriç Nehri'nde gerçekleşecek Balkan Kürek Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek milli takım antrenmanlarına devam ediyor.

Youtube Kanalı
Abone Ol
TAKİP ET

Edirne ikinci uluslararası kürek şampiyonasına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Türkiye'nin olimpiyat standartlarındaki tek kürek parkuru olan Meriç Nehri, geride kalan hafta Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapmıştı. Organizasyondan tam not alan şehirde şimdi ise U 19 Balkan Kürek Şampiyonası gerçekleştirilecek. 14 -15 Eylül'de Meriç Nehri'ndeki kürek parkurunda gerçekleşecek şampiyonaya Türkiye Kürek Milli Takımı 50 kişi ile katılacak. Türkiye Kürek Milli Takımı Antrenör Sonat Doğan, şampiyonaya iyi hazırlandıklarını ve Balkan Şampiyonu olmayı istediklerini söyledi.

Geçen hafta gerçekleştirilen Avrupa Kürek Şampiyonasında iyi bir derece aldıklarını belirten Doğan, “Avrupa Şampiyonası'nda 12 kategoride 12 final yaptık ve 3'ü altın 7 madalya kazandık. 'İstiklal Marşı'nı Edirne'den Türkiye'ye dinletmek istiyoruz demiştik.' Bunu başardık. Hafta sonu gerçekleştirilecek şampiyonaya 8 Balkan ülkesi katılacak. İyi yarışlar olacak. Genç sporcularımız hazır. Gençler ve yıldızlar kategorisinde 50 sporcumuz var. Hedefimiz takım halinde Balkan Şampiyonu olmak.” Dedi.

Gazetecilere açıklama yapan Milli Sporculardan Yasin Şen'de Avrupa Kürek Şampiyonasında 7 madalya kazandıklarını bu kez hedef büyüterek takım halinde şampiyon olmak istediklerini ifade etti.

Milli Kürekçi Kaan Aktop ise şampiyonaya iyi hazırlandıklarını ve son ana kadar mücadeleyi bırakmayacaklarını söyledi. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ