Edirne esnafından PCR kampanyası

Alışveriş için kente gelen Bulgar vatandaşlardan PCR testi istenilmesi sonrasında Edirne'deki esnaflar Bulgar vatandaşları çeşitli kampanyalar ile kente çekmeye çalışıyor. Esnaf Ahmet Sezer, alışverişe gelen Bulgar vatandaşların PCR testini ve yerli vatandaşın ise fiyat sınırlaması yapmadan yüzde 15 indirim yaparak bir kampanya başlattıklarını söyledi.

TAKİP ET


Bulgaristan hükümetinin ülgerinde artan Koronavirüs vakaları nedeniyle ülkeye girişlerde PCR testi zorunluğu sonrasında Edirne'ye gelen Bulgar turist sayısı azalmaya başladı.
Edirne'deki esnaflardan Ahmet Ezer ise bir kampanya başlatarak hem yerli vatandaşlar hem de Bulgar vatandaşlar için kampanya başlattı.
Esnaf Ahmet Ezer, 'Alışverişe gelen Bulgar vatandaşlarımızın PCR testini ve yerli vatandaşlarımıza fiyat sınırlaması yapmadan yüzde 15 indirim yaparak bir kampanya başlattık. Edirne esnafının da desteğini bekliyoruz. Bulgaristan Devleti tarafından yeni bir PCR zorunluluğu getirildi. Bulgar vatandaşlarımız gelmekte zorlanıyorlar. Biz de bin Türk lirası ve üzeri alışveriş yapan Bulgar vatandaşların PCR testlerini bizim karşıladığımız kampanya düzenledik. Çok güzel tepkiler alıyoruz. Olumlu dönüşler alıyoruz. Böyle süreceğini ümit ediyoruz. Bulgar vatandaşlarımızın bin Türk lirası üzerinde alışveriş yaptıkları takdirde PCR testlerini biz karşılıyoruz. Türk vatandaşlara bin lira sınırı getirmeden her alışverişe yüzde 15 indirim yapıyoruz. Bu kampanyanın Bulgar vatandaşların kente gelişlerini arttırmasını bekliyoruz. Diğer esnaflarımızda bu kampanyaya destek vereceklerdir.' ifadelerinde bulundu.