Edirne Eczacı Odası meslektaşlarıyla toplantıda bir araya geldi

Keşan ve Uzunköprü'nün ardından Lalapaşa Süloğlu ve Havsa ilçelerini de kapsayacak şekilde merkezde toplantı gerçekleştiren Edirne Eczacı Odası yönetimi meslektaşlarıyla bir araya gelerek eylemlilik sürecindeki yol haritası hakkında bilgilendirmede bulundu.

TAKİP ET

Bilgilendirme toplantılarının üçüncüsünü Edirne gerçekleştirdiklerini söyleyen Edirne Eczacı Odası Başkanı Eczacı Gürkan Kılıçcıgil, 'Türk Eczacılar Birliği ve bölge eczacı odalarının örgütlü gücünün temelini oluşturan değerli meslektaşlarımızla bir araya gelerek eylemlik sürecindeki yol haritamızı paylaşıyoruz. Türkiye'deki ilaç eczacılık hizmeti çok derin sorunlar yaşamaktadır. Bu sorunlar gitgide derinleşmektedir. Problemlerin başında da ekonomik sorunlar gelmektedir. Türk Eczacılar Birliği'nin de basın toplantısında ifade ettiği gibi her iki eczaneden biri kapanmayla karşı karşıyadır. Özellikle kırsalda, en ücra kasabalarda hizmet veren meslektaşlarımız bugün kapanma noktasına gelmişlerdir.' dedi.

Özellikle daha yoğun ilaç kullanan emeklilerin ilaç fiyat farklarını ödeme zorlandıklarını gördüklerini aktaran Kılıçcıgil, 'SGK'nın %30 olan eşdeğer ilaç bandını önce yüzde 10'a son olarak yüzde 5'e düşürmesi ve ilaca gelen zamlarla beraber bu farklar artık ödenemez boyuta ulaşmıştır. Yetkililerden bu alanda da çözüm talep ediyoruz.' dedi.

Artan eczacılık fakültesi sayılarıyla birlikte bugün eczacı istihdamı sorununun arttığına değinen Kılıççıgil, bu sebeple eczacılık fakültelerinin başarı sıralamasının 100 binden 60 bine indirilmesini talep ettiklerini aktardı.

Eczacıların yaşadığı sorunları dile getirmek için Ekim ayında büyük bir miting düzenleyeceklerini söyleyen Kılıççıgil, bu mitingin ön hazırlıkları ile ilgili olarak değerli meslektaşlarına bilgi vermek, onların görüşlerini almak ve örgütlenmek için toplandıklarını belirtti.

Haber Merkezi