EDİRNE'DEKİ ŞEKERLEMECİLERİN BAYRAM TELAŞI BAŞLADI

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi mesailerini arttıran şekerlemeciler, gece gündüz demeden siparişlere yetişmeye çalışıyor. Osmanlı mirası tatların üretimini sürdüren şekerlemeciler, bu yıl satışlardan umutlu olduklarını söyledi.

TAKİP ET

Osmanlı'dan kalma lezzetleri günümüzde de vatandaşlarla buluşturan şekerlemecilerin, en tatlı telaşları başladı. Bayram öncesi siparişleri 2 kat artan şekerlemeciler, üretimi de arttırdı. Osmanlı mirası lezzetler arasında yer alan badem ezmesi, kavala kurabiyesi, kallavi kurabiye, luk-u ala, luk-u leziz lokumları, alüyyül ala ile deva-i misk helvası gibi tatlıları üreten şekerlemeciler, asırlık lezzetleri vatandaşlarla buluşturuyor.

Geçen yıl salgın dolayısıyla işleri durgun geçen şekerlemeciler, bu yıl normalleşmeyle birlikte 2 kat artan siparişlere yetişmek için gece gündüz demeden yoğun çalışma yapıyor. Osmanlı'dan miras kalan saray lezzetlerinin üretimi yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi 2 katına çıktı.

Salgın sonrası işlerinin hareketlendiğini söyleyen Şekerlemeci Arif Meriç, salgında yaşanan bu sıkıntıların sıfıra inmesiyle birlikte hem müşterilerin gelmeye başladığını hem de tekrardan gidip gelmelerin misafirliklerin başladığını ifade etti.

Tatlıcıların yüzünün gülmeye başladığını aktaran Şekerlemeci Arif Meriç, Osmanlı'dan günümüze gelen tatlıları bayrama hazırladıklarını be heyecanlı olduklarını dile getirdi.

Bayram öncesi üretimi arttırdıklarını söyleyen Meriç,'Edirne'mizin badem ezmesi, deva-i misk helvası, lük-u ala, lük-u leziz, hatta unu, tuzu, yağı olmayan kallavi dediğimiz kurabiyemizi hazırlıyoruz. Bayramda misafirlere ikram edebileceğimiz, tarihimizden gelen lezzetleri yapıyoruz. Hummalı bir çalışma içerisindeyiz. Gelen siparişleri yetiştirmek için gece gündüz çalışıyoruz' ifadelerine yer verdi.

Türkiye'nin dört bir yanından sipariş aldıklarının altını çizen Şekerlemeci Meriç,Herkese hayırlı bayramlar diledi.

Ebru Yıldız Günenç