Edirne'de sis manzarası

Edirne'de yoğun sis nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi.

TAKİP ET

Edirne'de geçtiğimiz akşam saatlerinde etkili olan sis sabah saatlerinde etkisini artırmasıyla sürücülerin ulaşımda olumsuz etkilenmesine neden oldu. Edirne'de geçtiğimiz gece saatlerinde etkisini gösteren sis sabah saatlerinde etkisinin artırmasıyla trafikte sürücülerin görüş mesafesinin düşmesine neden oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre yoğun sis nedeniyle oluşan olumsuzluklara karşı uyarılarda bulunarak öğle saatlerinden sonra sisin dağılmasını bekledikleri belirtildi.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri trafikte aksamaların önüne geçmek için ve sürücülerin dikkatli olmaları için şehir içinde kavşaklarda görev aldı.

Trafikte olumsuzluk yaratan sis tarihi dokuları ile zengin olan Edirne'de kartpostallık görüntülere sahne oldu. Tarihi dokusu ile şehrin önemli noktalarından Selimiye Camii, Meriç ve Tunca nehirleri gibi şehrin sembol noktaları yoğun sis içerisinde kayboldu. Hava sıcaklığının sabah saatlerinde 10 derece olarak ölçüldüğü kentte öğle saatlerinden itibaren ahva sıcaklığının artmasıyla oluşan sisin de dağılması bekleniyor.
Barış Karapaça