EDİRNE'DE MOTOR SPORLARI MERKEZİ AÇILIYOR

Edirne'nin merkeze bağlı Musabeylü Köyü'ne yapılan motokros parkuru için lansman yapıldı. Parkur aralarında milli sporcularında olduğu sporcular tarafından test edildi. '˜Sınırları zorluyoruz' sloganıyla başlanan projede pist tamamlandı. Etrafındaki yapıların ise Eylül ayına kadar bitirilmesi hedefleniyor.

TAKİP ET

Edirne'nin tozunu attılar

Edirne motor sporlarına ev sahipliği yapacak

Edirne'ye motokros parkuru kazandırldı. 'Sınırları Zorluyoruz' sloganıyla başlayan projenin tanıtımı, Musabeyli Köyü koruluğunda yapıldı. Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun işbirliğiyle hayata geçirilen proje, Edirne'nin tarihi ve doğal güzelliklerini motor sporları tutkunları ile buluşturmayı amaçlıyor.

Edirne'de uluslararası standartlara göre hazırlanan motokros pistinin, önemli yarışlara ev sahipliği yapması hedefleniyor. Merkeze bağlı Musabeyli köyünde inşa edilen motokros pisti tamamlandı. Ancak parkur yanındaki tesislerin inşası Eylül Ayı'nda tamamlanması bekleniyor.

Uluslararası yarışmalar yapacağız

Motokros parkurunun lansmanın konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp, parkurun Edirne'yi motor sporlarının merkezi yapabileceğini belirtti. Vali Canalp geride kalan hafta TED Koleji'nin öncülüğünde Meriç Nehri'nde kürek festivali gerçekleştirildiğini bu sayede nehirlerin su sporlarına açıldığını motokros parkuruyla da motor sporlarının Edirne'de rahatlıkla yapılacağını dile getirdi. Canalp ayrıca; 'Burada inşallah sonbaharda uluslararası yarışmaları beraberce düzenleyeceğiz ve uluslararası yarışmaların yapılacağı bir pisti inşallah beraberce sonuçlandıracağız.' Dedi.

Milliler test etti

Parkur, aralarında milli sporcularında olduğu sporcular tarafından test edildi. Padok alanı, yıkama alanı, hakem heyeti binası ve sosyal alanlar yakın zamanda tamamlanacak. Edirne'nin Avrupa'ya açılan kapı konumda bulunmasını motokros parkurunu cazibe merkezi haline getirmesi bekleniyor.

Pist tam not aldı

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Ogün Baysan motokros parkurunun Edirne'de yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Baysan, 'Motokros parkurları, doğal engellerle 1500 metre ile 2000 arasında doğal engellerden oluşturularak yapılan kapalı parkurlardır. Dünya standartlarında bir parkur hazırlamak için yola çıktık. Şehrimize, tarihin başkenti Edirne'ye hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.' Dedi.

Türkiye Motokros Şampiyonu Şakir Şenkalaycı, da pisti motoruyla test etti. Şampiyon Şenkalaycı, Edirne'de parkurun uluslararası standartlara uygun olduğunu belirterek, 'Gerçekten Türkiye'ye Edirne'ye mükemmel bir pist kazandırıldı. Burası sayesinde inanıyorum ki uluslararası birçok sporcuya ev sahipliği yapacağız. Türkiye'de bir ilki daha gerçekleştireceğiz. İlki Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen motokros dünya şampiyonasının ikincisi neden Edirne'de olmasın? Bunun için canı gönülden çalışacağımıza eminim.' Dedi.

Pist bin 815 metre uzunluğunda. 7 atlama rampası ve 1 ondülesi ile dünya şampiyonalarına rahatlıkla ev sahipliği yapabilecek durumda.

Umut Poyraz